Kılıçdaroğlu : "Bu ülkeyi uçuracağım"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da yaptığı konuşmada, Ak Parti hükümetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eleştiriler yöneltti.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu : "Bu ülkeyi uçuracağım"
  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da yaptığı konuşmada, Ak Parti hükümetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eleştiriler yöneltti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Bu yola kefenimizi giydik de çıktık" sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Kardeşim hiç meraklanma. Kılıçdaroğlu varken bu ülkede hiç kimse asılamaz. Eğer birisi ona tevessül ederse önce beni karşısında bulur" dedi.

Bu ülkeyi uçuracağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devlette uzun yıllar tecrübesi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Bugüne kadar her şeyi affettim, kul hakkı yiyenleri, yolsuzluk yapanları, alın teri sömürenleri affetmedim. Siyaset kavga alanı değildir. Kavgadan bıktı millet artık. Vatandaş diyor ki; 'Sana oy vereceğim, sen ne yapacaksın, onu anlat.' Ben de onu anlatıyorum. Bu ülkeyi uçuracağım, bu ülkeyi refah ülkesi yapacağım. Yolsuzluğa, hırsızlığa izin vermeyeceğim. Sabahın altısında oğluma telefon edip, ‘Oğlum paraları sıfırladın mı?’ demeyeceğim. Çünkü benim bakanlarımın yatak odalarında boy boy kasaları olmayacak. Evlerinde ayakkabı kutularında dolarlar olmayacak. Ben kul hakkı yemeyeceğim, yedirmeyeceğim. CHP iktidarında atama bekleyen 350 bin öğretmen olmayacak. 13 yıldır iktidardalar. Fiskobirlik’i kapattılar, perişan ettiler. Sözüm söz, sadece Fiskobirlik’e eski görkemli günlerine ulaştırmakla kalmayacağım, Karadeniz’de dünya fındık borsasını kuracağım. Fındık üreticisinin alın terinin birilerine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğim."
İlk pardösümü üniversitede aldım
Halktan birisi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Ben sizden, halktan birisiyim. Aristokrat ve eğitimli bir aileden gelmiyorum. Rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. Ablam da okuma yazma bilmezdi. 7 kardeştik, üniversiteye giden sadece benim. İlk pardösüm üniversiteye gittiğim yıl oldu. Dolayısıyla açlığı, yoksulluğu bilirim. Geçimin ne kadar zor olduğunu bilirim. Vatandaşın derdini ben bilirim. Ben sizden birisiyim. Sizin için, bu ülkenin huzuru ve barışı için çalışacağım" dedi.

Yorumlar