Kılıçdaroğlu: Bu kardeşiniz kul hakkı yiyen herkesten hesabını soracaktır

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'a bir ara 'ya koltuğu bırak ya helikopterle bir başka bir yere git' dediğine dikkati çekerek," Bazıları eleştiriyorlar ‘ Hesap sormayacak mısın?’ diye.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Bu kardeşiniz kul hakkı yiyen herkesten hesabını soracaktır

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'a bir ara 'ya koltuğu bırak ya helikopterle bir başka bir yere git' dediğine dikkati çekerek," Bazıları eleştiriyorlar ‘ Hesap sormayacak mısın?’ diye. Siz hiç merak etmeyin bu kardeşiniz kul hakkı yiyen herkesten hesabını soracaktır. Kaçar mı? Emin olun kaçar. Ben yol gösterdim. Kaç. Ama kaçtığın ülkeden seni Türkiye’ye geri getireceğim. Geri getireceğim. Burada hesabını soracağım sana.” dedi.

Yalova’da partisinin düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Diktatörlerin bir özelliği daha var. Az önce söylediğim gibi yalan söylerler. İlk yalanı neydi? Millet ağaç kesilmesin diye gezide eylem yaptı. Bizim çocuklarımız. Bu ülkenin çocukları. Kalktı bunlar, ‘Camide içki içiyorlar’ dedi. Allah aşkına, caminin imamı cemaate hitap eden bir kişi, Müslüman bir kişi ‘camide içki içilmedi’ diyor. Sen misin onu söyleyen. ‘Bunu alın sürün’ dediler. İmamı sürdüler. Niçin? Doğruyu, söyledi diye. Ne söylersen söyle . O imama, saygı duyuyorum. Doğruyu söylediği için de, saygımı sürdürüyorum. Sonra, ne söyledi. Efendim, Kabataş İskelesi’nde başörtülü bir kardeşimize 50 ile 100 kişilik bir grup üst tarafı açık ellerinde deri eldivenler başlarında bilmem neler.. 6 aylık çocuğu ile birlikte gidiyor. Bu kadına, saldırmışlar. Dövmüşler, bayıltmışlar. Üstüne idrarını yapmışlar. Ya Allah aşkına, binlerce kişinin geçtiği bir iskelede böyle bir şey yok. Çok şükür, bir televizyon kanalı böyle bir şey olmadığını gösterdi. Ne kavga, ne dövüş, ne yaralama, ne adam vurma, ne yere yatırma. Hiç birisi yok. AKP’ye oy veren değerli yurttaşlarıma sesleniyorum. Yalancıdan başbakan olmaz. Hırsızdan başbakan olmaz. Başçalandan başbakan olmaz. Dini siyasete alet edenden, başbakan olmaz. Hukukun üstünlüğüne inanmayandan, başbakan olmaz. Başbakan, topluma örmek olması gereken kişidir. Ahlakıyla, örnek olacak. Söylemiyle, örnek olacak. Yalan söylemeyecek. Her yerde millete doğruları söyleyecek."

"DEVLET SANA KRİPTOLU TELEFONU DEVLET SIRRINI KONUŞ DİYE VERDİ"

“Ne oldu? Bugüne kadar çok sayıda kaset çıktı. Hiç kimse çıkıp ‘bu kaset yalandır’ demedi. 'Bu kaset düzmecedir' demedi. 'Bu kaset montajdır' demedi.” diyen Kılıçdaroğlu: “Bunu herkes kabul etsin. Ama ne zaman Bilal oğlanla, başçalan arasında konuşma çıkınca önce bir hayal kırıklığı. Önce bir seslerini kestiler. Sonra çıktı ‘Efendim bu montaj’ dedi. Böyle bir şey olamaz. Sonra ‘kriptolu telefonlarım dinleniyor.’ dedi. Yani oğluyla yaptığı konuşmayı, dolaylı olarak doğruladı. Devlet sana kriptolu telefonu, devletin sırlarını konuş, diye verdi, yolsuzluk yap, diye vermedi. Önce sen bunu öğren.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar