Kılıçdaroğlu: Bu insanlık dramına son verelim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Silivri'de tutuklu bulunan Ergenekon sanıklarından eski Rektör Prof.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Bu insanlık dramına son verelim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Silivri'de tutuklu bulunan Ergenekon sanıklarından eski Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Bütün yetkililere sesleniyorum, bu insanlık dramına son verelim." dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu saat 18.00 sıralarında Silivri Ceza İnfaz Kurumu'na, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan eski Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nu ziyarete geldi. CHP liderine, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk eşlik etti. Yaklaşık 1 saatten fazla süren görüşme sonrası sonra çıkışta açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin sayılı bilim insanlarından biri, uzun süredir hapiste. Ve ciddi sağlık sorunu var. Tabi bir hekim olarak kendi sorununu bilmesi ayrı bir dram. Sadece kendisi değil, kendisiyle beraber pek çok hükümlünün benzer bir sorunu yaşadığını ifade etti." şeklinde konuştu.

Hz. Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Fatih Hilmioğlu binlerce öğrenci yetiştirdi. Bunlar Anadolu'nun pek çok ilinde, ilçesinde insanlara şifa dağıtıyorlar. Fatih Hilmioğlu gibi bir insanı hapiste tutmak gerçekten çok acı. Büyük bir dram. Onun sağlığa ihtiyacı var, huzura ihtiyacı var, tedaviye ihtiyacı var. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum: Bu insanlık dramına son verelim. Bu dram Türkiye'nin vicdanını karartıyor, doğru değil. Oğlunu kaybetti, hapisteydi. Bu drama bir insanın dayanması mümkün değil. Sadece onun değil benzeri bir dramı yaşayan çok sayıda hükümlü var." dedi.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na seslenen Kılaçdaroğlu, "Özellikle Sayın Başbakan'a bir çağrıda bulunmak istiyorum: Siyaseti bir tarafa bırakalım. Bir insan hapse girdikten sonra devletin koruması, güvenliği altındadır. Orada eğer bir kişi adım adım ölüme yollanıyorsa ve öleceğini biliyorsa bunu hapiste tutmak doğru değildir. Sayın Cumhurbaşkanı'na da sesleniyorum: Yetkiniz var, lütfen yetkinizi kullanın. Eğer kamuda birisi yetkisini kullanıyorsa onları harekete geçirin. Bu günlük siyasetin konusu değildir. İşin ucunda bir insanın hayatı var. Öldükten sonra çözüm üretmek hiçbir işe yaramaz. Ölmeden önce sizin çözüm üretmeniz gerekir, önlem almanız gerekir. Bu insanlık dramına son verelim diyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar