Kılıçdaroğlu: Böyle bir tabloyu Türkiye’ye yakıştıramadık (1)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz onların hırsızlıkları ile uğraşırken farklı bir ses kaydı çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Böyle bir tabloyu Türkiye’ye yakıştıramadık (1)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz onların hırsızlıkları ile uğraşırken farklı bir ses kaydı çıktı. İnanamadık sahte olacağını bekledik. Böyle bir tabloyu Türkiye’ye yakıştıramadık." dedi.

    Ankara Tandoğan Meydanı'nda halka hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Suriye politikasını hep eleştirdim. 'Oraya silah göndermeyin' dedim. El Kaidecileri Türkiye ye getirdiler. Ellerine silah verdiler. Savaş zorunlu olmadıkça karşı çıktım. Yurtta barış dünyada barış dedim. Onun için Mustafa Kemal ve arkadaşlarını saygı ile andım. Bundan sonrada duymaya devam edeceğiz. Dün internet sitelerine düşen ses kayıtlarını dinledik. İnanamadık sahte olacağını bekledik. Böyle bir tabloyu Türkiye’ye yakıştıramadık. Ülkenin çıkarlarını böyle bir , arkadaşları uyardık 'konuşmayın' dedik. Baktım 'Hükümet ne diyecek?' diye. Türkiye’nin ve Ankara’nın vicdanına sesleniyorum, Nasıl olur da siz Suriye ile savaşmak için orada bazı unsurları harekete geçirip kendi ülkenize kumpas kurmak istediniz. Devletin en mahrem sırları nasıl olur da nasıl dışarı yansır. Uluslararası arenaya yansıtırsınız? Korunmasız hale nasıl gelebilir? Türkiye Cumhuriyeti tarihinde devletin mahremiyetini hükümet olarak koruyamazsanız bir an önce o koltuktan inin." şeklinde konuştu.

    "BU TABLOYU KİMSE YAŞATAMAZ"

    Böyle bir tabloyu, kimsenin yaşatamayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu milletin irfanı geleneği var. Oturmuşlar 4 kişi Suriye’ye nasıl saldıracaklarının hesabını yapıyorlar.. Birisi diyor ki; 'Askerleri gönderelim. Bizimkileri şehit edelim” diyor. Birisi de diyor ki; 'Bizimkiler, Türkiye’ye füze atalar. Biz de oraya gireriz.' diyor. Bu tablo kabul edilebilir değil. Dışişleri Bakanı çıkmış açıklama yapıyor, Dünyanın en çapsız adamını getirip oraya oturttular. 'Türkiye Cumhuriyeti’ne savaş ilan ettiler.' diyor Açıkla bakalım hangi devlet savaş ilan etti? Bu milletin irfanı ve gelenekleri vatan sevgisi ve bayrak sevgisi var. Onu kullanmaya ne gücün ne çapın yeter. Daha acı olanı, bu olayı öğrenmesin diye Youtube yasak getirdiler. Bütün dünya biliyor. Bizim vatandaşların görmesini dinlemesini istemiyorlar. Sormayacak mısınız? Neden vatandaşın duymasını ve görmesini istemiyorsunuz. Bunların kirlerini temizleyeceğiz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar