Kılıçdaroğlu: Bizim dönemimizde ayakkabı kutularında sadece ayakkabı olacak (1)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi kirden arındıracaklarını, kul hakkı yiyenlerden de hesap soracaklarını, kendi dönemlerinde ayakkabı kutularında sadece ayakkabı olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Bizim dönemimizde ayakkabı kutularında sadece ayakkabı olacak (1)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi kirden arındıracaklarını, kul hakkı yiyenlerden de hesap soracaklarını, kendi dönemlerinde ayakkabı kutularında sadece ayakkabı olacağını söyledi.

Antalya Kepez'de partililere seslenen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve AKP hükümetine yolsuzluklardan yüklendi. Meydanlardaki pankartlarda yer alan mesajlardan yola çıkarak eleştirilerini sıralayan Kılıçdaroğlu, 'Şerefimizle gaz yedik, cop yedik ama haram yemedik' yazısını okudu; kalabalık ise 'Hırsız Tayyip' diye slogan attı. Ardından Kılıçdaroğlu, "Şimdi siz bu sloganı atarsanız gider patentini alır, emin olun sizden parasını ister. Dolar bunun için her şeydir, para bunun için her şeydir. İnsanın ölümüne üzülmez, ama seramik kırılır ona üzülür, arasındaki fark bu." dedi.

Kılıçdaroğlu, yine 'Sizin çocuklar canlı, bizim çocuklar öldü.' yazılı pankartı okuyarak, "Onların çocuklarının ne yaptığını siz biliyorsunuz. Buradan söylüyorum, ölen çocukların tamamı bizim çocuklarımızdır. Ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Allah'tan rahmet diliyoruz. Kimse için ayrım yapmıyoruz. Çünkü biz insanı seviyoruz, insanı yüceltiyoruz, insanı başımızın üstünde taşıyacağız ve taşıyoruz." ifadelerini kullandı. Bunun üzerine kalabalık 'Zalim Erdoğan' sloganı attı.

Antalya'nın tarım ve turizm kenti olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, 2B mağdurlarına seslendi. Kılıçdaroğlu, kendi iktidarlarında arazilerin evrak vergilerinin beyannamesi üzerinden vergi verileceği, 5 liradan satılan mazotun 1,5 liradan verileceği sözünü verdi. "Yanı başımızda Gürcistan'dan da petrol yok bizde de yok. Neden orada 2 liradan veriliyor, bizde 5 liradan?" diye soran Kılıçdaroğlu, nedenini ise "Birileri malı götürüyor da onun için, birileri çalıyor da onun için." sözleriyle açıkladı.

Avrupa Birliği'nde çiftçinin kullandığı elektriğin KW saatinin 11 sent, Türkiye'de ise 23 sent olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, üreten Türkiye'yi ayağa kaldıracaklarını kaydetti.
"Devlette yandaş yok, vatandaş var." diyen Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında eleştiride ertesi gün kapıya vergi denetmeninin gönderilmeyeceği sözünü verdi. Kurallı ekonomiden, üreten Türkiye'den yana olacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, özgür düşünce ve çalışmayı istediklerini söyledi.

CHP iktidarı döneminde ayakkabı kutularının içerisinde sadece ayakkabılar olacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, asla para olmayacağını söyledi. CHP iktidarında bakanların çocuklarının yatak odalarında para kutuları, para sayma makineleri ve para havuzlarının olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, kendi dönemlerinde hiçbir bakanın haram parayla umreye gitmeyeceğini, hiçbir bakanın 700 milyar liralık kol saatini koluna takamayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "CHP döneminde devlet vatandaşına hesap verecek, her vatandaş özgürce sandığa gidecek, medyanın halka haber verme kanalları olacak, güçlü medya olacak. Bizi de eleştirecekler, korkmayacağız. Ama biz yeri geldiğinde eleştiriden ders alacağız, ders çıkaracağız. Dolar havuzları oluşturulmayacak, medya havuzları oluşturulmayacak, medya patronları iktidara yağ çekmeyecek, medya patronları devlet ihaleleriyle beslenmeyecek, medya özgür ve bağımsız olacak, AB kuralları egemen olacak, ahlaksızlığa son vereceğiz, ahlakı bu toplumun temel direği haline getireceğiz. CHP döneminde siyasetçi zenginleşmeyecek, halk zenginleşecek, halkın cebi para görecek, halk huzur içinde yaşayacak. CHP döneminde barış olacak, her evde tencere kaynayacak. İşsizlikle mücadele edeceğiz. Bakanların çocukları iş bulmayacak, önce vatandaşın çocuğu iş bulacak." diye konuştu.

17 Aralık Şeb-i Aruz Günü hortumlanan paranın 85 milyon Euro (247 milyon TL) olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu parayla neler yapılacağını şöyle açıkladı: "2 milyon 831 bin işsizin tamamına 8 yıl süreyle asgari ücret üzerinden para ödeyebiliriz. 300 bin atama bekleyen öğretmeni atardık ve bunlara 30 yıl süreyle aylık ödeyebilirdik. Her emekliye 25 bin lira ikramiye ödeyebilirdik. Bu parayla 6 tane GAP yapabilirdik. Bu parayla 30 tane Marmaray yapabilirdik. Ve bu parayla 5 bin 363 adet F-16 uçağı alabilirdik. Bana diyorlar ki mazotu nereden ödeyeceksin, bana diyorlar ki aile sigortasını nereden ödeyeceksin? Bu ülkede para var, her şey var, dağımız var, ovamız var, güneşimiz var, sularımız var, güzel insanlarımız var. Ama bu ülkede kanser gibi bir hücre de var. Kirli siyaset. Size sözüm CHP döneminde o 247 katrilyon lira parayı alacağım, halka vereceğim, size vereceğim. O paralar sizin paralarınızdır. Para vatandaşa gelince yok, sana gelince var. Vatandaşa gelince zam yapmak zorundayız, sana gelince yok. Her kuruşun hesabını bu ülkenin insanına vereceğiz." CİHAN

Yorumlar