Kılıçdaroğlu: Biz parayla oy satın almayız, bizim öyle bir geleneğimiz yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin barışı isteyen siyasi bir parti geleneğinden geldiğini belirtip, "Biz kavgayı değil, huzuru, barışı istiyoruz. Beraber çalışmayı, beraber üretmeyi, hakça bölüşmeyi, huzurlu bir toplum,...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Biz parayla oy satın almayız, bizim öyle bir geleneğimiz yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin barışı isteyen siyasi bir parti geleneğinden geldiğini belirtip, "Biz kavgayı değil, huzuru, barışı istiyoruz. Beraber çalışmayı, beraber üretmeyi, hakça bölüşmeyi, huzurlu bir toplum, güçlü bir Türkiye istiyoruz. Huzurlu bir toplum geleceğe güvenle bakan bir toplum demektir. Biz parayla oy satın almayız, bizim öyle bir geleneğimiz yoktur. Biz milletin hür iradesine saygı gösteririz. Bizim adayımızı seçin görün, sözün arkasında adam gibi duruluyor mu durulmuyor mu? Söz vereceğiz adam gibi arkasında duracağız.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart’ın ardından 1 Haziran’da yeniden sandık başına gidecek olan Aydın’ın Buharkent ilçesinde halka seslendi. CHP Buharkent Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Başoğlu'na destek veren Kılıçdaroğlu, İzmir’de katıldığı belediye başkanları toplantısının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Kuyucak’a bağlı Pamukören Mahallesi’nde partililer tarafından karşılandı. Konvoy eşliğinde Buharkent’te gelen Kılıçdaroğlu, partilileri selamlayarak Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Partililerin büyük ilgisiyle karşılanan Kılıçdaroğlu, CHP adayı Başoğlu’na destek istedi.

Buharkentlilere seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılçıdaroğlu, “Ben size siyasi bir konuşma yapmayacağım. Buharkentlilerin vicdanına sesleneceğim. 12 yıldır size birçok vaatler yapıldı. Şimdi diyorlar ki şöyle yapacağız bunu yapacağız. Yapacaksan 12 yıldır niye yapmadın? Buharkentli bunu sorsun. Biz diyoruz ki, kim bu ülkeye hizmet etmişse benim başımın sütünde yeri var. Eğer bir birlik bütünlük varsa oraya hizmet gelir. Biz birliğin bozulmasını istemiyoruz. Birlikten güç doğuyorsa sizden yetki istiyorum. OTDÜ’den mezun kıymetli bir başkan adayını arkadaşınız var. Sizlerden istirham ediyorum burası çok önemli kent. Yerin altı da üstü de zengin. Size hizmet etmek için buradayız. Bunu söylemek için buraya geldim. Gün, Türkiye geneli siyaseti yapma günü değil. Biz Buharkent’i nasıl gerçek anlamda ayağa kaldırırız, buranın sorunlarını çözeriz bunun için buradayız. Biz size söz veriyoruz. Adayımızı seçeceksiniz, ben buraya büyükşehir belediye başkanımla kahve içmeye geleceğim. Belediye başkanı namuslu olacak. Her kuruşun hesabını size verecek. Ne kadar para toplandı, nereye harcandı, hesabını verecek. Bu bizim boynuzun borcudur. Bizim bir özelliğimiz var. Bizi herkes eleştirebilir. Bizim hakkımızda herkes bir şeyler söyleyebilir ama bize kimse kul hakkı yediniz diyemez. Belediye başkanlarımız bu konuda son derece titizdir her kuruşun hesabını verecektir. Makamına oturup kapıyı kapatmayacak, halkın arasına karışacak. Belediye bürokrasisi sorun üretmeyecek, sorun çözecek. Onun da takipçisi ben olacağım. Belediye istihdam oluşturacak. Üretilen ürünlerin değerini bulması için çalışacak. Ben buraya o şunu yaptı, bu bunu yaptı demeye gelmedim. Sizden şunu istiyorum; siz Buharkent’e hizmetin gelmesini istiyorsanız, CHP’nin döşüne basacaksınız mührü.” dedi.

Hanımlara da seslenen Kılıçdaroğlu, “Hanımlar size güveniyor, inanıyoruz. Size seçme ve seçilme hakkını veren CHP’dir. Kadınların siyasete girmeli, kadınlar daha fazla söz hakkı sahibi olmalı. Kadınların siyasete girdiği toplum daha uygar bir toplum olacaktır. Yolsuzlukların olmadığı bir toplum olacaktır. Buna inanıyorum.”

.

SEÇİM SÜRECİNDE NELER YAŞANDI

30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından, Aydın’ın Buharkent ilçesi belediye başkanlığı seçimini önce 27 oy farkla AK Parti kazanmıştı. MHP’nin geçersiz oy itirazı üzerine yapılan sayımda, bu kez belediye başkanlığını 7 oy farkla MHP’li Yusuf Vural’ın kazandığı açıklanmıştı. Buharkent’te itirazların ardından son olarak MHP’li Yusuf Vural’ın belediye başkanlığını kazandığı açıklanmış, ancak AK Parti’nin itirazı nedeniyle Vural, başkanlık mazbatasını alamamıştı. Kısıtlılara ve 2 askere oy kullandırıldığını iddia eden AK Parti’nin itirazını kabul eden YSK, 10 kısıtlı seçmene oy kullandırıldığı gerekçesiyle seçimi iptal etmiş, Buharkent’te seçimlerin 1 Haziran 2014 tarihinde yeniden yapılmasına karar vermişti. CİHAN

Yorumlar