Kılıçdaroğlu: Bir paralel devlet var, başında da başçalan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli paralel devlet söylemine, “Ben biliyorum o paralelin ne olduğunu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Bir paralel devlet var, başında da başçalan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli paralel devlet söylemine, “Ben biliyorum o paralelin ne olduğunu. Paralel devlet var doğru. Başçalan var, altında bakanlar, altında genel müdürler, altında kirli iş adamları.” diyerek cevap verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart mahalli seçimler kapsamında düzenlediği Isparta mitinginin ardından Burdur’da vatandaşlara hitap etti. Konuşmasının büyük bir bölümünü 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna ayıran Kılıçdaroğlu, hükümete yüklendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adının ‘başçalan’a çıktığını belirten Kılıçdaroğlu, “Adı başçalana çıktıysa o koltuktan ayrılmalı gitmeli ve aklanmalı. Size tarihimizden önemli bir bölüm anlatacağım. Kayseri milletvekilimiz Suat Hayri Ürgüplü, seçilir ve Gümrük ve Tekel Bakanı olur. Yolsuzlukla suçlanır. İki dilekçe yazar. Dilekçenin birini başbakana ‘ben bakanlıktan ayrılıyorum diye’ verir. İkincisini Meclis başkanına verir ‘benim dokunulmazlığımı kaldırın ben gidip aklanmak istiyorum’ der. Dokunulmazlığını kaldırırlar, gider Yüce Divan'da aklanır. Bu millet daha sonra onu bu ülkeye başbakan yapar. İste benim istediğim budur. Başçalan bunu yapabilir mi? Onun için diyorum zaten nereye kaçarsa kaçsın getireceğim. Tüyü bitmiş yetimin hakkını ondan soracağım.” dedi.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonun maddi boyutunun 85 milyon Euro olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Türk parası ile 247 milyar lira yaptığını kaydetti. Bu para ile yapılabilecekleri de şöyle açıkladı: “2 milyon 831 bin resmi işsiz var. 8 yıl 2 milyon 831 bin kişiyi asgari ücret üzerinden aylık ödeyebilirdi. 300 bin atama bekleyen öğretmeni atarsınız. Bunları 30 yıl süre ile para ödeyebilirsiniz. Emekliler 10 milyon emekliye bir sefere mahsus olmak üzere 25 bin lira emekli ikramiyesi ödeyebilirsiniz. 6 GAP yapılabilirdi bu para ile. 30 Marmaray yapılabilirdi. 5363 F16 uçağı satın alınabilirdi. Para yok diyorlar. Bu ülkede para var. Kul hakkı yemezsen para var. Bizim insanımız çalışıyoruz. Para var hırsız da var. Parayı hırsıza teslim etmemek lazım.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her şeyde hedef olarak paralel devlet söylemini kullanmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bakanların çocuklarının evine para kasalarını paralel devlet mi yerleştirdi? O kasaların içine paraları paralel devlet mi koydu? Haram para ile Rıza Zarrap’ın uçağı ile aile boyu umreye seni paralel devlet mi gönderdi.” diye sordu. Kılıçdaroğlu, bunun gibi 10’a yakın soru sorduğunu, ancak hiçbirine cevap alamadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Ben biliyorum o paralelin ne olduğunu. Paralel devlet var doğru. Başçalan var, altında bakanlar, altında genel müdürler, altında kirli iş adamları.” dedi. CİHAN

Yorumlar