Kılıçdaroğlu: Benim oğlumla konuşmalarımdan 'paraları sıfırla' montajı yap

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oğlunun Güney Kore'de burslu okuduğunu belirterek, Başbakan Erdoğan'dan oğluyla kendisi arasında 'paralı sıfırla' konuşmasının geçtiği montaj ses kaset yapmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Benim oğlumla konuşmalarımdan 'paraları sıfırla' montajı yap

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oğlunun Güney Kore'de burslu okuduğunu belirterek, Başbakan Erdoğan'dan oğluyla kendisi arasında 'paralı sıfırla' konuşmasının geçtiği montaj ses kaset yapmasını istedi.

Kılıçdaroğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında bugün Amasya'da vatandaşlara hitap etti. Miting alanlarında yolsuzluk ve rüşvet tapelerinden bahsettiği için Başbakan Erdoğan'ın kendisini dava ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Benim hakkımda dava açmış. Sanıyor ki ben ondan korkacağım. Sen kimsin yahu ben senden korkayım. Sen kimsin yahu. Kul hakkı yiyen adamdan korkulur mu? Haramzadeden korkulur mu? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenden korkulur mu? Bende korkmam, hesabını soracağım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenden hesabını soracağım. Kim adına? 76 milyon yurttaş adına soracağım." şeklinde konuştu.

"ÇEKİL KARDEŞİM"

Başbakan Erdoğan ses kayıtlarının montaj olduğunu söylediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Kendisine çağrı yaptım. Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren değerli vatandaşlarıma sesleniyorum. 76 milyon yurttaşın bütün konuşmaları Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan geçer, hepimizin konuşmaları oradan geçer. Dedim ki 'bunlar yalansa Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın kayıtlarını yayınla. Yayınladı mı? Niye yayınlamıyorsun, madem montaj belgeleri koyarsın, bizde deriz ki 'Türkiye'nin Başbakanı'na kimse hakaret edemez.' Emin olun önce ben söylerim. Ama yayınlamıyor. Niye yayınlamıyor? 'Gerçekler ortaya çıkacak' diye. O nedenle ben buna başbakan değil 'başçalan' diyorum ve onu hak ediyor. Adı hırsıza, başçalan'a çıkmış birisi başbakanlık koltuğunda oturamaz. İstifa etmesi lazım, ayrılması lazım. Ne diyor büyük ozan, 'çekildik izzet-i ikbal ile bab-ü hükümetten.' Çekil kardeşim. Ben şu çağrıyı da yaptım. Dedim ki 'kaç liraya gözün doyuyor senin Allah aşkına, kaç liraya doyuyorsa açıkla, emin olun dünya çapında kampanya açacağım, parayı sana vereceğim. Şu milletin yakasından düş arkadaş.' Bunlar Amasya'nın kalesi kadar doğru."

Başbakan'a bir çağrı daha yaptığını aktaran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Arkadaş bunlar montajsa dünyada bu işi bilen saygın kuruluşlar vardır. Amerika, Almanya, Fransa...Özellikle Amerika'da var, gönder oraya montaj olduğunu açıklasınlar bizde diyelim ki 'Başbakan'a haksızlık yapılıyor' diyelim. Gönderdi mi? Niye göndermiyor? Madem montajdır diyorsun, gönder. Raporu al, milletin önüne koy, millette de ki 'montajdır'."

"BENİMLE OĞLUMUN MONTAJINI YAP"

Bu sözler üzerine Başbakan'ın kendi sesini montajlayacağını söylediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Ben kendisine Amasya'dan sesleniyorum. Sevgili başçalan, benim oğlum Güney Kore'de okuyor, doktora yapıyor. Arada bir Skype ile konuşuyoruz. Adres veriyorum, yer veriyorum ki montajı kolay olsun. Oğluma hiçbir zaman 'oğlum kaldığın evde paraları sıfırla' diye bir konuşmam olmadı. Çünkü çocuk Güney Kore hükümetinin bursuyla okuyor. Sadece uçak parasını Türkiye'ye gelip gittiği zaman ben veriyorum. Onun dışında bana bir yükü yok, çok şükür. Şimdi ben ona sesleniyorum, nasıl bir montaj yapacaksın, bende merak ediyorum. Oğlumla konuşuyorum, ona 'oğlum paraları sıfırla' dediğim zaman oğlum diyecek ki 'burs parası zaten az kaldı, neyi sıfırlayacağız'. Ertesi gün yine telefon edip 'evladım kaç lira kaldı'. O da herhalde bana 'babacığım 30 milyon Euro kaldı' demeyecek. O zaman ben ona söylüyorum. Nasıl montaj yapacaksan yap, benim anlım temiz ve ak, ben hiçbir şeyden korkmam ve çekinmem." diye konuştu.

Konuşmasını ardından Kılıçdaroğlu, belediye başkan adaylarıyla birlikte alanda bulunanları selamladı. Güvercin de uçuran CHP Genel Başkanı, vatandaşlara karanfil attı. CİHAN

Yorumlar