Kılıçdaroğlu: Ben de gidip tıpış tıpış oy kullanacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye'nin, demokrasinin, parlamenter sistemin oylandığı bir seçim olacağını belirterek "Bu seçim Türkiye'nin geleceği oylanacağı seçim. Bu gerçeği hepimiz kabul etmemiz...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Ben de gidip tıpış tıpış oy kullanacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye'nin, demokrasinin, parlamenter sistemin oylandığı bir seçim olacağını belirterek "Bu seçim Türkiye'nin geleceği oylanacağı seçim. Bu gerçeği hepimiz kabul etmemiz lazım. Adam gibi gidip tatil yapmak istiyorsan, kusura bakma, adam gibi gidip tıpış tıpış oyunu kullanacaksın. Çünkü ben de gidip tıpış tıpış oy kullanacağım." dedi.

Partisinin Meclis Grup toplantısında Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında Erol Mütercimler'e CHP rozetini taktı. Mütercimler'in kısa konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, 'Başbakan Kemal' sloganlarına "O da olacak inşallah." diyerek karşılık verdi. "76 milyon insan olarak birlikte yaşıyoruz. Acaba birbirimize değer veriyor muyuz?" diye soran Kılıçdaroğlu, 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasını hatırlattı. İş kazalarını anlatan Kılıçdaroğlu, kazalarda hayatını kaybedenlerin istatistik bilgilerini verdi.

22 Mayıs 2014 tarihinde Ankara ziyaretinde Soma işçilerine verilen sözler olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, bu sözleşmede 15 taahhüt olduğunu ifade etti ve ardından tutulmayan sözleri sıraladı. Soma işçilerine seslenen Kılıçdaroğlu, verilen sözleri yerine getirmeyenin cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirterek "Sandığa gideceksin, onu sandığa gömeceksin." diye konuştu. Her şeyi para ile ölçen bir anlayışa hala destek mi verileceğini sordu.

"İSTERSEN DÜNYANIN ÖBÜR UCUNA GÖNDER; O FEZLEKELERE BAKACAĞIZ"

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında eski 4 bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonunun fezlekeleri geri göndermesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "İstersen dünyanın öbür ucuna gönder. O fezlekelere oturup adam gibi bakacağız. Nereye kadar bu fezlekeleri gizleyeceksin? Fezlekeler görüşülmesin diyen kişi, şimdi cumhurbaşkanı adayı. Ramazan ayı, hırsızlık yapana prim verecek misiniz vermeyecek misiniz? Bunu oturup düşünmemiz lazım." şeklinde konuştu.

Her zaman insanların vicdanlarına seslendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu seçim Türkiye'nin oylandığı, demokrasinin oylandığı, parlamenter sistemin oylandığı bir seçim. Bu seçim CHP ile diğer partiler arasındaki seçim değildir. Bu seçim Türkiye'nin geleceği oylanacağı seçim. Bu gerçeği hepimiz kabul etmemiz lazım. Sandığa giderken hepimizin dikkatli olması lazım. Bu seçim sıradan bir seçim değildir. Tercihimizi kimden yana yapacağımızı çok açık, net ortaya koyacağız." ifadelerini kullandı.

"SENİN ELLERİN KANLI, KİRLİ; GEÇMİŞİN KİRLİ"

Ali İsmali Korkmaz olayına da değinen Kılıçdaroğlu, 'Polis destan yazdı' diyen kişinin cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirterek, halâ böyle birine oy mu verileceğini sordu. Gençleri anlamak yerine sopayla susturulmaya çalışıldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, herkesin düşünüp herkesin sandığa gitmesi gerektiğini vurguladı. "Adam gibi gidip tatil yapmak istiyorsan, kusura bakma, adam gibi gidip tıpış tıpış oyunu kullanacaksın." diyen Kılıçdaroğlu, çünkü kendisinin de gidip tıpış tıpış oy kullanacağını kaydetti.

"Senin ellerin kanlı, senin elin kirli, senin alnın kirli, senin geçmişin kirli." diyen Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos'ta gidip oy kullanırken Türkiye'nin geleceğini düşünmek zorunda olduklarını vurguladı. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna yalan söyleyen birinin oturamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, yalan söylemenin kötü olduğunu ailelerin öğrettiğini ifade ederek "Yalan konusunda onun eline kimse su dökemez, usta, yalanın ustası. Hakkını vermek lazım, çocuklarının üzerinden bile yalan söylüyor." dedi. Ardından ise Başbakan Erdoğan ile ilgili kısa bir film izlettirdi.

"ESRA DOĞMADAN ÜÇ YIL ÖNCE SIFIR YAŞINDA KAPIYA NOT YAZMIŞ"

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Evet film bu kadar. Yandaş bir televizyon kanalında bir röportaj. 'Siyasi mücadelemde kimse bana niye geç gelmedin' diye sormadılar diyor. 80 öncesinden bahsediyor. 'Büyük kızım Esra bir gece kapıya not yazmış, babacığım bir geceni de bize ayır.' 80 öncesinden söz ediyor. Büyük kızı Esra'nın doğum tarihi ne biliyor musunuz? 14 Ekim 1983. Doğmadan üç yıl önce sıfır yaşında kapıya not yazmış. Eğer bir kişi çocuklarını yalana ortak ediyorsa, çocuklarının üzerinden kişisel kariyer oluşturuyorsa o ülkede o cumhurbaşkanı adayı olmaz. Utanır biraz. Eğer bir cumhurbaşkanı adayı oğluyla rüşvet pazarlığı yapıyorsa; 'oğlum getirilen para az, söz verdikleri kadar getirecekler. O parayı alma, nasıl olsa kucağımıza oturacaklar' diyorsa o cumhurbaşkanı adayı olmaz, olmamalı."

Bir yalancıya, bir diktatör heveslisine dersini vermek için, açık açık yalan söyleyene ders vermek için sandığı gitmek gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, oğluyla rüşvet pazarlığı yapan adamdan cumhurbaşkanı adayı olmayacağını kaydetti. Neden sandığa gidilmesi gerektiğini anlattı.

"Vatandaş soruyor; saat kaç? Sonra jeton düşüyor; 'sen bana nasıl saati sorarsın' diyor." diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında kaset olduğu açıklamalarını hatırlattı. "Bu şantaj kaseti nedir? Sayın Abdullah Gül'den cevap bekliyorum. Acaba bu kaset birilerinin elinde olduğu için mi sesini kesti? Şahsen ben böyle bir kaset olduğuna inanmıyorum. O makamdan biri şantajla korkutulamaz, korkutulmamalı. Çünkü beni de temsil ediyor." ifadelerini kullandı.

"MALI GÖTÜRME KONUSUNDA DÜNYADA BİR NUMARA"

Başbakan'ın dünyada çok iyi tanındığını belirten Kılıçdaroğlu, 'Malı götürme' konusunda dünyada bir numara olduğunu savundu. Onun yolları nasıl bulduğunu, ihaleleri nasıl takip ettiklerini bildiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, ihaleleri takip eden cumhurbaşkanı adayı, halkı değil cebini düşünen cumhurbaşkanı adayı istemediklerini vurguladı.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun diğer adaylara bin lira para gönderdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ekmel Bey jest yapmış, adaylara 1000'er lira para göndermiş. Erdoğan o parayı geri göndermiş. Tabi senin için 1000 lira para değil. Kibire bakın kibire, neden bu kibir? Müslümanlıkta kibir var mı? Kendini neyin üstünde görüyorsun. Kibir sana yakışıyor ama Ekmeleddin Bey'e yakışmıyor. Ekmel Bey, Bilal Erdoğan'a soracaktı ne kadar para istiyor?" şeklinde konuştu.

"Biz tepede kavga istemiyoruz. Geçmişte kavga oldu, hepimiz zararını yaşadık." diyen Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'da Erdoğan'ın sözünün geçmediğini ifade etti. Ekmeleddin Bey'in Filistin'i savunduğu için Kudüs nişanı aldığını anlatan Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın Gazze'ye söylediği halde bir türlü gidemediğini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, sözlerini, "Eğer İhsanoğlu kazanırsa, hukukun üstünlüğü kazanacak. İhsanoğlu kazanırsa Avrupa Birlliği, Türkiye kazanacak. Biz kazanacağız." diyerek bitirdi. CİHAN

Yorumlar