Kılıçdaroğlu: Başçalan için ülkesini seven, yürekli bir savcı arıyorum

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “4 bakanın fezlekesi geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Başçalan için ülkesini seven, yürekli bir savcı arıyorum

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “4 bakanın fezlekesi geldi. Ama başçalanın fezlekesi gelmedi. Onun için helal süt emmiş, ülkesini seven, kul hakkı yemeyen, dürüst namuslu, yürekli bir savcı arıyorum. O savcı çıkacak mı? Herhalde çıkacaktır.” dedi.

Tokat’ta partisinin düzenlediği mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu; “Dün, TBMM’de fezlekelerin görüşülmesi vardı. 4 bakanla ilgili fezleke geliyor. Bu işareti biliyorsunuz değil mi? Ne işareti bu? 4 bakan bir başçalan. 4 bakanın fezlekesi geldi. Ama başçalanın fezlekesi gelmedi. Onun için helal süt emmiş, ülkesini seven, kul hakkı yemeyen, dürüst namuslu, yürekli bir savcı arıyorum. O savcı çıkacak mı? Herhalde çıkacaktır. Bekliyoruz. İnatla bekliyoruz. Şimdi önümüzde seçimler var. Meclis ne olacak? Soruşturma komisyonu kurulacak. Dedik ki bu fezlekeleri açıklayın arkadaş. Ne var içinde. Çünkü milletvekili el kaldıracak. Neye göre el kaldıracak? Soruşturma açılsın mı açılmasın mı? Peki olayı bilmeden nazıl soruşturma açılsın diyecek. Açıklamadılar. Gizlediler.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Başbakan dedi ki ‘Bunlar montajdır.’ Kendisine şu çağrıyı yaptım. Dedim ki ‘Bunlar montajsa Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın kayıtlarını açıkla. Çünkü 76 milyon yurttaşın konuşmalarını orası izliyor. Açıkladı mı? Niye açıklamıyor. Çünkü doğru. O da biliyor doğru olduğunu. Eğer kendine güveniyorsun bu ses kayıtlarını al nereye istiyorsan gönder rapor al. Desinler ki bunlar montajdır. Biz de diyelim ki doğru ya. Başbakana haksızlık yapılıyor. Gönderdi mi? Gönderebilir mi? Çünkü doğru. Tokat kadar doğru. Yüzde yüz doğru. Geçen gün Sümeyye’nin hangi tarifeli uçakla, hangi koltukta oturarak İstanbul’a gittiğini açıkladık. Kendisinin hangi saat, hangi dakika, hangi saniye Bilal’le ne kadar konuştuğunu açıkladık. Sesi çıkıyor mu? ‘Bunları paralel devlet yaptı’ diyor. Ben kendisine soru sordum. Bir bakanın koluna 700 bin liralık saati paralel devlet mi taktı. Tık yok. Ses yok. Senin oğlunun evine 1 milyar dolar parayı paralel devlet mi koydu? O bakanlarının çocuklarının yatak odalarına boy boy kasaları paralel devlet mi koydu. Para sayma makinelerini paralel devlet mi koydu? O kasaların içine milyon dolarları avroları paralel devlet mi yerleştirdi. Ha bire tutturmuş paralel devlet. Milletin kafasını karıştırmak istiyor. Temiz adamsan, Namuslu adamsan, ar damarın varsa istifa edersin mahkemeye gidersin. Aklanır gelirsin benim başımın üstünde yerin var.”


CİHAN

Yorumlar