Kılıçdaroğlu: Başbakan 'yürütmenin başıyım' diyor, biz de onu söylüyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bir diktatör tarafından yönetildiğini savunarak, "Diktatör için yargı, yasama, yürütme diye üç ayrı organ yoktur.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Başbakan 'yürütmenin başıyım' diyor, biz de onu söylüyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bir diktatör tarafından yönetildiğini savunarak, "Diktatör için yargı, yasama, yürütme diye üç ayrı organ yoktur. Diktatör için yürütme organı vardır, onu da ’yürütme’ olarak düşünüyorlar. Başbakan ben yürütmenin başıyım diyor, biz de onu söylüyoruz, sen yürütmenin başısın diyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu, Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti. İnternette yer alan ses kayıtlarıyla konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, "Başbakan, 'Bu operasyon oğlum Bilal'e karşı yapılmıştır, oğlum Bilal üzerinden bana ulaşmak istiyorlar' dedi. Ben de şunu söylüyorum; Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Allah aşkına bir hükümet devleti soyarsa ne olur? Dünya tarihinde ilk kez AKP Hükümeti'nin devleti soyduğunu görüyoruz. Kendi oğlu ifadeye alınması lazım, 'ifade alınmayacak' diyor. Ne yaptı, başçalan oğlunu aldı, devletin makam arabasıyla beraber yanında götürdü. Manisa'da biliyorsunuz, genç bir üniversite öğrencisi çantasında bir şey var, hemen yakalıyorlar Başbakan'a hakaret ediyorsun diyorlar." diye konuştu.
'Hırsız Tayyip' sloganlarıyla konuşması kesilen Kılıçdaroğlu, "Eskiden bir bisküvi reklamı vardı, onun adını söylerdi aklına gelirdi. Şimdi bu ülkenin nüfusunun en az yarısı ona 'hırsız' diyor. Hırsız ünvanı verilen bir adam, başbakan koltuğunda oturur mu? Arkadaşlarıma söyledim, Sayın Başbakan demeyin, sayın lafını da kaldırın, adı ve ünvanı bellidir. Milyarlar çalmıştır, adı başçalandır" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, 'İstifa' sloganları üzerine, "Hükümet istifa edebilir mi, istifa etmeyecektir bunlar? Bir adamın yüreğinde Allah korkusu varsa, 'kul hakkı yemek, dünyanın en büyük günahıdır' diyebiliyorsa, alnında ar damarı varsa zaten, bir gün o koltukta oturamaz. Rahatlıkla söyleyebilirsiniz, ona hırsız diyebilirsiniz, kimse bir şey yapamaz size."

Türkiye’nin bir diktatör tarafından yönetildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Diktatörler için hukukun üstünlüğü diye bir kavram yoktur. Diktatör için yargı, yasama, yürütme diye üç ayrı organ yoktur. Diktatör için yürütme organı vardır, onu da ’yürütme’ olarak düşünüyorlar. Başbakan ben yürütmenin başıyım diyor, biz de onu söylüyoruz, sen yürütmenin başısın diyoruz." ifadelerini kullandı.

"YOLSUZLUKLA MÜCADELE EDECEĞİZ DEDİLER ÇOCUKLARINI PARAYA BOĞDULAR"

Kılıçdaroğlu, "Elinizi vicdanınıza koyacaksınız, buradan Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verenlere sesleniyorum; "Siz Adalet ve Kalkınma Partisi’ni üç kez iktidara getirdiniz. Bugün güneş balçıkla kapatılmıyor, sıvanmıyor. Sizi adam yerine koymadılar. Size açıkça yalan söylediler. Bunlar yolsuzlukla mücadele edeceğiz, dediler, çocuklarını paraya boğdular. Her taraflarından dolar akıyor. Bunlara inanmayın. Diktatörlerin bir özelliği vardır; diktatörler halka yalan söylerler, halkın manevi duygularını, dini duygularını sömürürler. Artık Türkiye’de herkesin gözü açılsın. Neyin ne olduğunu herkes çok iyi bilsin. AK Partiye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum; Kul hakkı yemek günahsa ve sen de gidip hala buna oy veriyorsan sana söyleyecek bir şey bulamıyorum." diye konuştu.

"BAŞBAKAN TOPLUMA ÖRNEK OLMASI GEREKEN KİŞİDİR"

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Başbakan topluma örnek olması gereken kişidir. Bugüne kadar çok sayıda kaset çıktı. Hiç kimse çıkıp, ’Bu kaset yalandır, montajdır’ demedi. Herkesi kabul etti ama ne zaman Bilal oğlan ile Başbakan arasında kaset çıkınca, ’Bu montajdır. Kriptolu telefonlarım dinleniyor’ dedi. Yani oğluyla yaptığı konuşmayı dolaylı olarak doğruladı. Devlet sana kriptolu telefonu devletin gizli konularını konuş diye verdi, yolsuzluk yap diye vermedi. 1 milyar dolar götürdüler, bunlar. Hepsi serbest kaldı. Bir başbakanın elinde nasıl olur da 1 milyar para olur? Dünya tarihinde hangi başbakanın eline bu kadar para var?" şeklinde konuştu.

Daha sonra partisinin Yalova Belediye başkan adayı Vefa Salman'ı kürsüye çağıran Kılıçdaroğlu, "Hırsızdan Başbakan olmaz, yalan söyleyenden belediye başkanı olmaz" diyerek önceki seçimden sonra AK Parti'ye geçen mevcut belediye başkanı Yakup Koçal'ı da eleştirdi.
Kılıçdaroğlu, "Kim olursa olsun benim başımın üstünde yeri var. Hiçbir ayrım yapmıyorum. Yüzde 33 kadın kolları getirdik. İlk kez CHP tarihinde 46 tane kadın belediye başkan adayımız var, başı açık, başı kapalı. Biz devleti kuran partiyiz. Biz demokrasiyi getiren partiyiz. Hukukun üstünlüğünü savunan partiyiz. Herkesin inancına, kimliğine saygı gösteren partiyiz. Hırsızlardan hesap sormaya ahdeden partiyiz." dedi. Ardından Yalova'daki tüm belediye başkan adaylarını kürsüye çıkaran Kılıçdaroğlu, Yalovalılara sahneden karanfil attı. Kılıçdaroğlu, partisinin seçim otobüsüyle Yalova'da şehir turu attı. Yaşanan izdihamdan dolayı otobüs şehir sokaklarında ilerlemekte zorluk çekerken, CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile Yalova Belediye başkan adayı Vefa Salman ve Kılıçdaroğlu, Yalovalıları selamladı. Kılıçdaroğlu daha sonra Bursa'ya doğru yola çıktı.
CİHAN

Yorumlar