Kılıçdaroğlu: Başbakan, ‘Yalova’daki seçimler iptal edilecek’ dedi, iptal edildi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Yalova’daki seçimlerin iptal edileceğini önceden duyurduğunu belirterek ‘‘Eğer siz bir seçime müdahale ediyorsanız, iptal edileceğini öngörüyorsanız, bu seçimin güvenliği tartışmalı hale ge.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Başbakan, ‘Yalova’daki seçimler iptal edilecek’ dedi, iptal edildi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Yalova’daki seçimlerin iptal edileceğini önceden duyurduğunu belirterek ‘‘Eğer siz bir seçime müdahale ediyorsanız, iptal edileceğini öngörüyorsanız, bu seçimin güvenliği tartışmalı hale gelir.’’ dedi.

Kılıçdaroğlu, 30 Mart Mahalli Seçimleri'nin Cumhuriyet tarihinin en şaibeli seçimi olduğunu savundu.
Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın başında Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) iptal ettiği Yalova seçimlerinden söz etti. Kılıçdaroğlu, ‘‘Cumhuriyetin tarihin en şaibeli seçimi gerçekleşti. Bu seçimler yargı denetimde değil, hükümet denetiminde geçti. Başbakanlık koltuğunda oturan zat, ‘İnşallah önümüzdeki günlerde Yalova seçimleri iptal edilecek’ dedi. İptal edildi. Hangi sandık güvenliğinden söz edeceğiz?’’ şeklinde konuştu.

‘OYLARINIZI SATIN ALMAK İÇİN DÜNYANIN PARASINI DAĞITACAKLAR’

Kılıçdaroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘‘Eğer siz bir seçime müdahale ediyorsanız, iptal edileceğini öngörüyorsanız, bu seçimin güvenliği tartışmalı hale gelir. Buradan Yalova’daki kardeşlerime sesleniyorum. Oylarınızı satın almak için dünyanın parasını dağıtacaklardır. Bunların hepsini biliyorum. Yalovalı kardeşlerime güveniyorum.’’
CİHAN

Yorumlar