Kılıçdaroğlu: Başbakan, Soma halkından ve Türkiye’den özür dilemeli

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Nasıl bir Cumhurbaşkanı adayı?’ konusunda görüş alışverişi yapmak için Türkiye Kamu Sen’i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, görüşme sonunda yaptığı açıklamada Başbakan...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Başbakan, Soma halkından ve Türkiye’den özür dilemeli

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Nasıl bir Cumhurbaşkanı adayı?’ konusunda görüş alışverişi yapmak için Türkiye Kamu Sen’i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, görüşme sonunda yaptığı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Soma halkından ve Türkiye’den özür dilemesi gerektiğini ifade ederek, “Kendi vatandaşını tokatlayan bir başbakanın olduğu ülkede huzur olmaz. Başbakan’ın çıkıp o vatandaştan ve Somalılardan, Türkiye’den özür dilemesi gerekiyor. Kendi vatandaşını tokatlayan başbakan olur mu, en acılı gününde. Bunları kabul etmek mümkün değil.” dedi.

Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk tarafından karşılanan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bir süre Kamu Sen yöneticileriyle toplantı yaptı. Ağustosta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday arayışları kapsamında değerlendirmelerin görüşüldüğü toplantı sonrası basının karşısına geçen CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Koncuk, nasıl bir cumhurbaşkanı olması gerektiğini kamuoyu ile paylaştı.

"TÜRKİYE’DE SEVGİ ORTAMI OLSUN İSTİYORUZ"

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Cumhurbaşkanlığı için vatandaşların kararını Türkiye’nin geleceği için vermesi gerektiğini söyledi. Koncuk, Bütün milletimizin kararını verirken hem Türkiye’nin çalışma hayatını, hem de Türkiye’deki adil olmayan gelir dağılımlarını, karşı oldukları tehditleri, kamplaşmaları değerlendirerek bir cumhurbaşkanı seçmek artık farz haline gelmiştir.” dedi. Türkiye’de kamplaşma, etnik kökenine, siyasi anlayışlarına ayrılmasını istemediklerini dile getiren Koncuk şöyle dedi: “Bu ülkedeki bütün insanların anlayışı, ideolojisi ne olursa olsun, bu ülkeyi yönetenler tarafından kucaklanmasını ve sevilmesini istiyoruz. Türkiye’de bir sevgi ortamının ve kucaklaşma ortamının oluşmasını istiyoruz. Kim bu şartları sağlayacaksa onun Cumhurbaşkanı olması bizim kabulümüzdür.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, Genel Başkan Koncuk’un tarif ettiği aday tarifini desteklediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, “Başkanın cumhurbaşkanlığı ile ilgili olarak söylediklerinin altına imzamı atıyorum. Sevgiden, barıştan, hoşgörüden yana kamplaşmaya karşı herkesi kucaklayan, geçmişi temiz bir aday elbette olmalı.” ifadelerini kullandı.

"SOMA İÇİN SİYASAL SORUMLU ORTADA YOK"

Manisa Soma’da yaşanan ve 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasıyla ilgili siyasi bir sorumlunun ortaya çıkmadığına değinen Kılıçdaroğlu, “Şu ana kadar hiçbir siyasal sorumlu ortaya çıkmış değil, Soma faciası dolayısıyla. 301 insanımız hayatını kaybetti bir tek siyasi sorumlu ortada yok. Hiçbir vatandaşımın bunu unutmasını istemiyorum. 301 kişi hayatını kaybetti. Geride yetimler ve eşler var. Yapacağınız yardımların hiçbirisi onların babalarını geri getirmez. Birisinin kalkıp cesaretle bir siyasal sorumluluk üstlenmesi lazım. Türkiye artık bu çıtayı aşmak zorundadır. 301 kişi öldü. Ne yapalım? Onlara ev vereceğiz ve bu işi bitireceğiz. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. Her yurttaşın bunu düşünmesi gerekiyor. Bir siyasal sorumlu bekliyoruz. Ancak şuana kadar gelmedi.” diye konuştu.

"BAŞBAKAN’IN ÖZÜR DİLEMESİ GEREKİR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Soma halkından ve Türkiye’den özür dilemesi gerektiğini ifade eden CHP lideri, “Kendi vatandaşını tokatlayan bir başbakanın olduğu ülkede huzur olmaz. Başbakan’ın çıkıp o vatandaştan ve Somalılardan, Türkiye’den özür dilemesi gerekiyor. Kendi vatandaşını tokatlayan Başbakan olur mu en acılı gününde. Bunları kabul etmek mümkün değil.” açıklamasında bulundu.

CİHAN

Yorumlar