Kılıçdaroğlu: Başbakan, belediyeyi değil Hataylıları cezalandırıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da borçların belediyeye, nimetlerin ise başka yerlere devredildiğini belirterek, "Başbakan ayrım yapmaması lazım. Ayrım yaparsa Hataylıları cezalandırır. Sonuçta cezalandırdığı...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Başbakan, belediyeyi değil Hataylıları cezalandırıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da borçların belediyeye, nimetlerin ise başka yerlere devredildiğini belirterek, "Başbakan ayrım yapmaması lazım. Ayrım yaparsa Hataylıları cezalandırır. Sonuçta cezalandırdığı kişi Lütfü Bey değil Hataylılar oluyor." dedi.

Kılıçdaroğlu, seçim gezileri kapsamında Hatay'a geldi. Antakya merkezde düzenleyeceği miting öncesinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu burada Başbakan Erdoğan'a seslendi. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antakya'da gerçekleştirdiği mitingde Bütükşehir Belediyesinin icraatları üzerinden yaptığı eleştirilere cevap veren Kılıçdaroğlu, "Siz Lütfü Savaş'ı değil Hataylıları cezalandırıyorsunuz." diye konuştu.

Ülkenin çıkarları için herkesin beraber hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Sayın Başbakan Hatay'a geldiğinde sanki Türkiye'nin hiçbir sorunu yokmuş gibi Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyetleri ile ilgili yoğun bir eleştiri yaptı. Oysa az önce Sayın Başkanımız da ifade etti. Borçlar belediyeye verildi, nimetler ise başka yerlere devredildi. Bir Başbakanın önce kendine şu soruyu sorması lazım; neden borçları belediyeye yüklüyorsunuz? Nimeti neden başka yerlere gönderiyorsunuz? Bir belediye başkanı ayrım yaptığı zaman olmaz. Bir Başbakan da seçildikten sonra ayrım yapmaması lazım. Ayrım yaparsa Hataylıları cezalandırır. Sonuçta cezalandırdığı kişi Lütfü Bey değil Hataylılar oluyor. Sonuçta vali de belediye başkanı da Hatay için çalışıyor. Sonuçta hepimizin bir ortak paydası olmalı; ülkenin çıkarları. Ülkenin çıkarları için hepimizin beraber hareket etmesi lazım."

Antakya Belediyesi şeref defterini imzalayan Kılıçdaroğlu'na Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş plaket ve Hatay'da üretilen ürünlerin yer aldığı set hediye etti. CİHAN

Yorumlar