Kılıçdaroğlu: Azerbaycan’da insanlık dışı bir olay yaşandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kardeş Azerbaycan’da 22. yıl önce insanlık dışı bir olay yaşandığını belirterek, “Hocalı katliamı belleklerimizde yerini korumaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Azerbaycan’da insanlık dışı bir olay yaşandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kardeş Azerbaycan’da 22. yıl önce insanlık dışı bir olay yaşandığını belirterek, “Hocalı katliamı belleklerimizde yerini korumaya devam ediyor. 25-26 Şubat 1992 tarihlerinde, silahlı Ermeni birlikleri savunmasız bir kasabaya saldırdı." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hocalı katliamının 22. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kardeş Azerbaycan’da 22 yıl önce insanlık dışı bir olay yaşandığını belirterek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, mesajında şöyle dedi:

"Hocalı katliamı belleklerimizde yerini korumaya devam ediyor. 25-26 Şubat 1992 tarihlerinde, silahlı Ermeni birlikleri savunmasız bir kasabaya saldırmış, 83’ü çocuk, 106’sı kadın olmak üzere 613 soydaşımızı hunharca katletmiş 487 kişiyi yaralamış ve 1275 kişiyi rehin almışlardı.

CHP olarak tarihin bu üzüntülü ve acılı sayfasını hiç unutmayacağız, unutturmayacağız. Azeri soydaşlarımızla dayanışma içerisinde olmaya devam ederek, haklı davalarında destekçisi olacağız. CHP, bu tür bir olayın tekrarlanmaması ve bölgemizde istikrar, barış ve kardeşliğin canlanması için var gücüyle elindeki tüm imkânları seferber etmeye devam edecektir. Saldırıda yaşamlarını kaybedenleri tekrar rahmetle anıyor, tüm Azerbaycan halkına sevgi ve selamlarımızı iletiyorum.”

CİHAN

Yorumlar