Kılıçdaroğlu, Ayvalık, Gömeç ve Burhaniye’de İhsanoğlu için oy istedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kastederek "Eğer onu cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtursak, huzur içinde, cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan bir insanı o koltuğa oturtmuş olacağız."...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, Ayvalık, Gömeç ve Burhaniye’de İhsanoğlu için oy istedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kastederek "Eğer onu cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtursak, huzur içinde, cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan bir insanı o koltuğa oturtmuş olacağız." dedi.

    Balıkesir’in ilçelerini ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istedi. İzmir’den karayolu ile gelen Kılıçdaroğlu, Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda partisine ait otobüsün üzerinden vatandaşlara seslendi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçmenlerin, cumhurbaşkanını belirlemek için sandığa gitmeden kendilerine bazı sorular sorması gerektiğini söyledi. Kemal KIlıçdaroğlu; Ayvalık, Gömeç ve Burhaniye ilçelerinde yaptığı ziyaretlerde vatandaşlardan cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için destek istedi.

    Her partiye eşit mesafede cumhurbaşkanı istediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bir; cumhurbaşkanı temiz olmalı, arkasında kara bir leke olmamalı, 'Paraları sıfırla' diye telefon etmemeli. İki; cumhurbaşkanı adayı tarafsız olmalı, bütün siyasal partilere, bütün yurttaşlara karşı tarafsız olmalı birisini sevip diğerini kötülememeli. Üç; cumhurbaşkanı adayı konuşurken hepimiz huzur bulmalıyız. Cumhurbaşkanı adayı dayak atar gibi konuşmamalı, öfke dilini kullanmamalı. Cumhurbaşkanı adayı, bilge bir kişi olmalı. Oturmasını kalkmasını bilmeli, konuşmasını bilmeli, dünyayı bilmeli, Ortadoğu'yu bilmeli. Saygın bir kişi olmalı. Cumhurbaşkanı adayı, uzlaşmayla belirlenmeli, bir siyasal partinin kimliğini taşımamalı. Bütün yurttaşların kimliğini taşıyan saygın bir isim olmalı. Hepimiz şunu söylemeliyiz; 'Evet, bu kişi cumhurbaşkanı adayı olabilir.' Temiz, dürüst, namuslu, bilge; bu niteliklere sahip bir cumhurbaşkanı adayı için sandığa gideceğiz. Bir başka özellik daha; Cumhurbaşkanı fazla konuşmaz, az konuşur, öz konuşur." ifadelerini kullandı.

    Bazı partilerle uzlaşıp Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterdiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Temiz ve düzgün bir insan. Namuslu bir insan." ifadesini kullandı. Ortadoğu'nun kan gölüne döndüğüne dikkati çeken Kılıçdaroğlu, Ramazan ayında Müslümanların birbirlerini boğazladığını belirtti. Kılıçdaroğlu, Gazze'de gencecik insanların, çocukların öldürüldüğünü, BM Güvenlik Konseyi'nin bir an öce toplanıp akan kanı durdurması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Kürecik Radar İstasyonu'nun faaliyetlerini sonlandırması gerektiğini söyledi.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beraberindekiler, bir tekneye binerek Cunda Adası'na geçti. Bu tekneye yanaşan ve CHP bayraklarıyla süslenen başka bir teknede bulunanlar, Kılıçdaroğlu lehine slogan attı. Kılıçdaroğlu, bir süre gezinti yaptıktan sonra adadan ayrıldı. Daha sonra Gömeç ve ardında da Burhaniye ilçesinde de birer konuşma yaptı. Ardından Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesini de ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ardından Edremit ilçesindeki Kızılay Huzurevi'nde iftar yemeğine katıldıktan sonra Faruk Serpil Parkı içerisindeki belediyenin düzenlemiş olduğu Ramazan etkinliklerine katılacak. CİHAN

Yorumlar