Kılıçdaroğlu: Ayakkabı kutusunda helal para olmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, rüşvet ve yolsuzluk operasyonu nedeniyle hükümeti ağır dille eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Ayakkabı kutusunda helal para olmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, rüşvet ve yolsuzluk operasyonu nedeniyle hükümeti ağır dille eleştirdi. Ayakkabı kutusunda helal para olmayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, hükümeti yolsuzlukla mücadele etmek yerine onu kapatmakla suçladı. Yolsuzluk yapan bakan sayısının dörtle sınırlı kalmayacağını ileri süren Kılıçdaroğlu, başkalarının da olduğunu iddia etti.

CHP lideri, Antalya'da partisinin aday tanıtım törenine katılmak için kaldığı otelden otobüsle hareket etti. Yolda kırmızı ışıklara riayet eden CHP lideri, Cam Piramit Kongre Fuar Merkezi'ndeki konuşmasında hükümete ağır sözlerle yüklendi. Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarı yolsuzlukların üstünü örtmekle suçladı. AK Parti'nin yolsuzluklarla mücadele sözü vererek iktidara geldiğin hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bugün geldiğimiz noktada gördük ki söylediklerinin tamamı yalanmış. Kul hakkı yiyenler bunlar, halkı dolandıranlar bunlar, yiyiciler bunlar." dedi. Başbakan'ın, operasyonu yapanları 'çete' olmakla suçladığını hatırlatan CHP lideri, "Bakanlar kurulunu toplarsın, orada göreceksin çete liderleri orada, sen de baş lidersin." dedi.

ÜLKE HORTUMCULAR VADİSİNE DÖNDÜ

Yolsuzluğun, kirli siyaset, kirli bürokrat, kirli iş adamı olmadan yapılamayacağını savunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Üç köşe taşını tutan insanlar bir araya gelmeden yolsuzluk olmaz. Önce siyaset kurumunun başında olan insan temiz olacak, dürüst olacak. O temizse aşağı doğru temizlik gider. Kirli ise kirlilik zinciri aşağı doğru gider. Bunlar ülkeyi hortumcular vadisine dönüştürdüler." diye konuştu.

ARKADAN GELECEKLER VAR

Türkiye'nin cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu ile karşı karşıya olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Bir değil, iki değil, üç değil, 4 bakan. Yolsuzluklar yapılmış. Arkadan gelecekler de var tabi ki. İçlerinde bir iki temiz kişi var. Tamamı kirli bunların. Kendilerine diyorlar ki biz AK Partiyiz. Ak olsanız başımın üstünde yeriniz var ama layık olduğunuz renk, kara parti dememiz lazım. Karasınız siz, kirlisiniz." ifadesini kullandı.

GELEN POLİSLER DE NAMUSLU

Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından, haklarında iddialar bulunan bakanların bütün programlarını iptal ederek Ankara'ya gittiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Programlarını iptal ettiler, şimdi operasyonu yapan polisleri görevden alıyorlar. Gelen polisler de namuslu olacaktır. Onlara da destek vereceğiz biz. Kim yolsuzluğun üzerine yürüyorsa hepsine destek vereceğiz."

BAKANLAR KURULU İÇİNDE ÇETE VAR

Bir bakanın oğlunun evinin yatak odasında kasalar ve para sayma makinesi çıktığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Emin olun hiçbir banka şubesinde yoktur. Türkiye'nin en büyük yolsuzluk operasyonu. Dünyanın da en büyük yolsuzluk operasyonu. Dünyada hiçbir kabinenin içinde çete oluşturulmamıştır. İlk kez Türkiye'de, Bakanlar Kurulu içinde çete var ve o çete şu anda görev başındadır."

ÇETE REİSİ İÇİN AYNAYA BAK

Kemal Kılıçdaroğlu, başbakanın kendilerine uluslararası operasyon yapıldığı iddiasıyla ilgili de şunları söyledi: "Ben buradan Recep Tayyip Erdoğan'a dünyanın en basit sorunu soruyorum. O bakanın oğlunun yatak odasına milyonlarca doları, Euro'yu, para kasalarını, sayma makinelerini dış mihraklar mı getirip koydu? Bunun cevabını merak ediyorum. Dış mihrak diyorsun. Hangi dış mihrak? Sen de bunun parçasısın. Neden buna izin verdin? 11 yıldır ülke yönetiyorsun. Devletin içinde çeteler var diyor ya, 11 yıldır yönetiyorsun. Çete varsa Bakanlar Kurulunu toplar bakarsın. 'Çete reisi kimdir?' diye sorarsan aynaya bak, emin ol çetenin reisini göreceksin."

YOLSUZLUĞU KAPATMAYA UĞRAŞIYORLAR

Türkiye'nin bir yol ayrımına geldiğini, ülkenin 'tek parti devleti' tarafından yönetildiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Valisiyle, bakanlar kuruluyla, başbakanıyla tek parti devleti var. Herkesi ezmek istiyorlar." dedi. Kılıçdaroğlu, yolsuzluklarla mücadele etmek için iktidara gelen AK Parti hakkında şu tespiti yaptı: "Yolsuzlukları kapatmak için mücadele ediyorlar." Buna izin vermeyeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Nazım Hikmet'in Abidin Dino'ya söylediği bir şey var: 'Bana mutluluğun resmini yapabilir misin?' diyor. Bunlar yolsuzluğun resmini çok güzel yaptılar."

ÇOCUKLARI BABALARINI ARATMIYOR

Anadolu insanında 'utanma' duygusu olduğunu, toplumun genel ahlak kurallarına ters düşenlerin milletin önüne çıkamadığını hatırlatan CHP lideri, "Bu milletin de bir ar damarı vardır. Utanır bir insan. Bunlar ar damarı çatlamış. Yolsuzluk, hırsızlık yapıyorlar, ortaya çıkıyorlar." diye konuştu. CHP lideri, yolsuzluk konusunda çocuklarının babalarını geçtiğini de iddia etti.

EL HAK, YOLSUZLUĞUN USTASISIN!

Başbakanın seçimleri 'ustalık dönemi' söylemiyle gittiğini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "El hak ustasın. Yolsuzluğun ustası. Senin ne menem bir usta olduğunu öğrendik. 'Ben yırtık ayakkabıyla siyasete girdim' diyordu. Şimdi o yırtık ayakkabı kutusunun içinde milyonlarca dolarlar var. Peki yırtık ayakkabıyla girdin. 'Bu dünyanın en zengin başbakanlarından biri nasıl oldun arkadaş? Nederler, çok mal haramsı olmaz." Yunus Emre'nin "Emeksiz zengin olanın, kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın, rehberi şeytan olmuştur." dizelerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugüne ne kadar uyuyor, ne kadar uyuyor bu iktidara. Bunların rehberi şeytan. Ben söylemiyorum, Yunus Emre çağlar ötesinden söylüyor."

HELAL PARANIN KUTUDA İŞİ NE?

Normal olanının, alnının teriyle, helalinden kazananların kazancını bankaya yatırması olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, helal paranın kutuda yeri olmadığının altını çizdi. CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyorlar ki efendim kabinede revizyon yapacağız. Yani bazı bakanları değiştireceğiz. Arada bu 4 bakanı da ilave edecekler. Revizyon ne demek ya? Bütün dünya ayağa kalkmış. 4 bakanın hakkında yolsuzluk iddiası var. Onların çocuklarıyla ilgili iddialar var. 4 bakanın bir dakika orada kalmaması lazım. Sadece bakanlıktan mı, hayır milletvekilliğinden istifa etmesi lazım. Bu milletin yakasından düşmen lazım senin."

NAMUSLU, ONURLU OLAN HESAP VERİR

Kemal Kılıçdaroğlu, savcı ve polislerden de yapılanlar karşısında dik durmalarını isteyerek şunları söyledi: "Bir siyasal iktidar hesap vermekten kaçamaz. Demokrasilerde hesap vermek namuslu ve onurlu bir görevdir. Namuslu olmayanlar hesap vermekten kaçarlar. Ben konuşurken bu kadar sert niye konuşuyorsun diyorlar. Hırsıza ne denir? Yolsuzluk yapana ne denir? Kul hakkı yiyene ne denir? Yolsuzluğu çıkıyor, namuslu adamsa, dürüst adamsa, Allah'tan korkup kuldan utanıyorsa, o koltukta bir saat bile oturmaması lazım. 'Ben oturacağım' diyor. Otur kardeşim otur. Yediğin zehir zıkkım olsun. Otur oraya bakalım."

Kendisine, 'Neden konuşmuyorsun?" diye sorunlar olduğunu aktaran CHP lideri, "Ne söylememi istiyorsun? Yolsuzluk yapan bir adama ne söylenir? Bunlar meclise gelecekler, bakanlar kurulu sıralarına oturacaklar. 550 milletvekilinin sıralarına nasıl bakacaklar?"

MAL VARLIKLARINI AÇIKLASINLAR

İktidar olmaları halinde ilk 4 ay içinde 'Siyasi ahlak yasası' çıkaracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın görev yaptığı sürede ondan fazla para kazandım. Milletvekili olduğum zaman mal beyanımı internet sitesine koydum. TBMM Başkanı'na verdiğim mal beyanının bir kopyasını internet sitesine koydum. Antalya'dan çağrı yapıyorum. Recep Tayyip Erdoğan dahil bakanlarına çağrı yapıyorum. Temiz olduğunuzu söylüyorsunuz, güzel. Bu operasyonun çeteler tarafından yapıldığını söylüyorsun, güzel. O dört bakanın siyasete girdikleri günle bugünkü mal varlığını kamuoyuna açıklasınlar." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardında CHP'nin bazı ilçe belediye başkanı adayları tanıtıldı. CİHAN

Yorumlar