Kılıçdaroğlu: Anayasa Mahkemesi’nin HSYK ile ilgili kararı gecikmiş bir karar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) düzenlemesiyle ilgili verdiği kararın gecikmiş bir karar olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Anayasa Mahkemesi’nin HSYK ile ilgili kararı gecikmiş bir karar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) düzenlemesiyle ilgili verdiği kararın gecikmiş bir karar olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, yüksek mahkemenin Adalet Akademisi ile ilgili kararını ise eksik buldu.

    TBMM’de grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği son kararı değerlendirdi. HSYK düzenlemesinin anayasaya aykırı olduğunu herkesin bildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Anayasa Mahkemesi Twitter’dan sonra HSYK’daki değişikliklerin de önemli bir kısmını iptal etti. Yapılan değişikliklerin anayasaya aykırı olduğunu herkes biliyor. Cumhurbaşkanı da, Yargıtay Başkanı da, Barolar Birliği de, hukuk fakültesindeki öğrenciler de hocalar da herkes biliyordu. Anayasa Mahkemesi iptal etti. ‘İstediğim hakimi denetleyeceğim’ diyor; Anayasa Mahkemesi de bunun doğru olmadığını bunu yapamayacağını söylüyor.” diye konuştu.

    HSYK’daki memurların işine son verildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Askeri dönemlerde bile yapılmayan bir şey yapıldı. HSYK’daki bütün memurların işine son verdiler. Ya insanda biraz vicdan olur. Anayasa Mahkemesi bunu da iptal etti. Bir kamu görevlisinin yer değiştirmesi idari bir işlemdir. Yasal bir işlem değil ki. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karara saygı duyarız. Kararın eksik olduğunu söyleriz. Adalet Akademisi ile ilgili karar eksiktir. Bunun da iptal edilmesi lazım. Burası da HSYK’ya üye gönderiyor; ama orası Adalet Bakanı’nın arka bahçesine dönüştürüldü. Bizim başvuruda bulunduğumuz gün yürürlüğü durdurma vermesi lazım. Bu kadar açık olan kamuoyunda bu kadar tartışılan bir yasa bütün işlemler bittikten sonra iptal edilmiş. Geriye yürümediğine göre bir sorun var demektir. Anayasa Mahkemesi’nin kararı zamanlama olarak gecikmiş bir karardır.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar