Kılıçdaroğlu: Anadolu Kaplanları bizi eleştirsin, vergi müfettişi göndermeyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu Kaplanları olarak tarif edilen Anadolu sanayicisi ve işadamlarının son zamanlarda vergi müfettişleri kıskacında olmasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Anadolu Kaplanları bizi eleştirsin, vergi müfettişi göndermeyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu Kaplanları olarak tarif edilen Anadolu sanayicisi ve işadamlarının son zamanlarda vergi müfettişleri kıskacında olmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Kayseri’den Anadolu Kaplanlarına sesleniyorum. Sizi suçluyorlar. Korkmayın. Bize oy verin veya vermeyin. Ama bizi rahatlıkla eleştirin. Siz bizi eleştirdiniz diye sizin kapınıza birileri gibi vergi müfettişleri göndermeyeceğiz.” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri mitinginde 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna geniş yer ayırdı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Rahmetli babam, 'siz doğru durun eğri belasını bulur' derdi. Şimdi bunlar iktidar oldu. Aile boyu götürüyorlar. Hayatımda hiçbir zaman bir babanın çocuklarına hırsızlık öğrettiğini görmedim, duymadım, düşünmedim. 1970’li yıllarda 'hırsızlık evlattan babaya geçmez babadan oğula geçer' denilirdi. Arada bir konuşur. Benimle ilgili bir sürü laf söyler. Adam yerine koymam. Ne söylerse söylesin. Allah büyüktür. Allah’ın tuzağı var. Çıkıyor Eskişehir’de bir sürü laf ediyor ve beni eleştiriyor. Ne diyor. 'Sen benim evlatlarıma helal lokma yedirmediğim halde haramdan bahsedecek kalitede değilsin' diyor. Ne söyleyeyim ben. Allah söyletiyor. 'CHP iktidar olursa devleti yönetemez.' Hayatımda duyduğum en saçma ifade. Devleti kuran parti devleti niye yönetemezsin. Kayseri’de 1925’de uçak fabrikasını biz kurduk. Kayseri’den kalkan ilk milli uçağımız Ankara’ya indi. Diyanet İşleri Başkanlığını biz kurduk. İmam hatip liselerini biz açtık. Devletin parasını basacak bankası yoktu. Biz kurduk. 'CHP iktidar olursa yardımları kesecekmiş.' Niye keselim. Türkiye’ye sözüm. Devletin verdiği yardımları iki katına çıkartacağız. Diyeceksiniz ki iki katına çıkarmak izin bütçe para var mı? Var. Yürüttükleri 247 katrilyonu onların burnundan fitil fitil getireceğim. Millete vereceğim.”

"ANADOLU KAPLANLARININ KAPISINA ELEŞTİRDİĞİ İÇİN VERGİ MÜFETTİŞLERİ GÖNDERİLDİ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu sanayicisine ve işadamlarına seslenerek, şöyle konuştu: “Kayseri’den Anadolu Kaplanlarına sesleniyorum. Sizi suçluyorlar. Korkmayın. Bize oy verin veya vermeyin. Ama bizi rahatlıkla eleştirin. Siz bizi eleştirdiniz diye sizin kapınıza birileri gibi vergi müfettişleri göndermeyeceğiz. Sizden sadece bir şey istiyorum. O da üretim yapmanız, istihdam oluşturmanız. Bunu yapın benim başımın üstünde yeriniz var.”

"EVİNDE DÖVİZİ OLAN BİLAL OĞLAN KAZANDI"

“CHP iktidara geldiyse döviz, faiz yükselir” söylemlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Niye yükselsin? Zaten yüzde 30 devalüasyon oldu. Döviz nereye geldi kim kazandı? Evinde döviz stok eden kazandı. Kim? Bilal oğlan. '17 Aralık’ta paralel devlet darbe yapacaktı' diyor. Vicdanınıza sesleniyorum. Bir bakanın koluna 700 milyar liralık saati paralel mi taktı? Bakanların çocuklarının yatak odalarına 7 boy boy kasayı paralel mi koydu? O kasaların içine milyonlarca doları paralel devlet mi koydu? Aile boyu haram para ile bir bakanı umreye paralel devlet mi gönderdi? Sabahın 8’inde 'oğlum şuralarda baskın var. Dikkatli ol. Evdeki paraları sıfırla' diyen paralel devlet mi? Ertesi gün 10.58’de 'oğlum evde ne kadar kaldı' diye soruyor. 30 milyon Euro’yu başbakanın oğlunun evine paralel devlet mi koydu? Devletin vicdanı bunu kabul etmedi. Dürüst insanların vicdanı helal süt emmiş insanların vicdanını bunu kabul etmedi. Devletin vicdanı bunu kabul etmedi. 17 Aralık Şeb-i Arus’tur. Mevlana’nın Hakk'a yürüdüğü gündür. Ama 17 Aralık aynı zamanda devletteki yolsuzlukların ortaya çıktığı gündür. Devletin iktidarının devleti soyduğu gündür.” diye konuştu.

"KUL HAKKI YİYENLER ARAMIZDA DOLAŞMASIN"

Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu ile ilgili bütün kayıtların mahkeme kararı ile alınan ve şu anda Parlamento'da olan fezlekelerin içinde olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Fezlekelerin Meclis kürsüsünde okunmaması, milletin gerçekleri bilmemesini istemelerindendir. Bunu ben sokak sokak cadde gezip anlatacağım. Kul hakkı yiyen aramızda dolaşmasın. Siyaset kirlilikten arınsın. Herkesin huzuru barış olsun istiyoruz. Her anne çocuğunu güler yüzle okula göndersin. Mutluluk olsun. Babalar işsiz kalmasın. Çocuklar ekmeği giderken öldürülmesin. Kimse öldürülmesin. Hiç kimsenin burnunun kanamasını istemeyiz.” dedi.

"BEN HÜKÜMETİ ELEŞTİRİYORUM, AKP'YE OY VEREN VATANDAŞLARIMI ELEŞTİRMİYORUM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, miting alanında AKP’ye oy verenlere seslenerek, şunları söyledi: “AKP’ye oy veren insanlarımız düzgün, dürüst insanlardır. Bize oy verin yolsuzluğu, yoksulluğunu önleyeceğiz dediler. Yasakları kaldıracağız dediler. İnsanlarımız oy verdi. Ama 17 Aralık’ta gerçek ortaya çıktı. Ben hükümeti eleştiriyorum. Ama benim sizlere saygım var. Sizleri eleştirmiyorum. Sizler başımızın üstünde yeri vardır. Kimseyi nereye oy verdiği için kınamadık. Benim için vatandaş var. Yandaş yok. O yurttaşlarımdan bir şey istiyorum. Sandığa gideceksiniz. Vicdanınıza sesleniyorum. Elinizi vicdanına koyun ve oyunuzu kullanın. Eğer böyle yaparsanız vatandaşlık görevini yerine getirirsiniz.”

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının son bölümünde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Çilsal’ı kürsüye çıkartarak vatandaşları birlikte selamladı. Kılıçdaroğlu, “Osman Çilsal’ı size, sizi de Allah’a emanet ediyorum. Ona bu görevi vereceğinize inanıyorum.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının bir bölümünde Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile olan mahkemelerine değinerek, Yargıtay’ın bu kararları bozduğunu ve şu an kendi lehine sonuçlandığını hatırlattı. Kılıçdaroğlu, vermiş olduğu 21 bin lira ile ilgili başkanın özür dilemesi karşılığında geri almayacağını ifade ederek, bu parayla isterse sucuk alabileceğini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar