Kılıçdaroğlu: Allah'tan korkmayanlar Twitter'dan korkar oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Allah'tan korkmayanların Twitter'dan korkar olduğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Allah'tan korkmayanlar Twitter'dan korkar oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Allah'tan korkmayanların Twitter'dan korkar olduğunu iddia etti. Manisa'nın Salihli ilçesinde, seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren bir pankarta dikkat çekerek, "Tayyip kaçar mı? Nereye giderse gitsin, isterse Papua Yeni Gine'ye gitsin, söz veriyorum getireceğim, hesabını soracağım. Öyle kul hakkı yiyip kaçmak yok. Ne yaparsa yapsın hesabını soracağım." dedi.

30 Mart'ta ilk kez oy kullanacak 2,5 milyon genç olduğunu, ülkenin geleceği açısından onlara güvendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Siz bir diktatöre diz çöktürdünüz, onun için sizinle gurur duyuyorum. Şimdi yasaklarla ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Ne diyordu, 'Oy verin, yasakları engelleyeceğiz.' Yasak getiriyor. Ne güzel yazmış, Allah'tan korkmayanlar Twitter'dan korkar oldular. Allah büyüktür. Ülkeyi artık bir hükümetin soyduğunu biliyorsunuz, yandaşları biliyorsunuz, nasıl köşeyi döndüklerini, inançlarımızı nasıl sömürdüklerini, Allah'ın kelamıyla nasıl dalga geçtiklerini biliyorsunuz. O zaman 30'unda sandığa gideceğiz ve onlara dersini vereceğiz." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'a "başçalan" dediğini hatırlatan CHP Genel Başkanı, "Rabia" işareti yaparak, "Şu işareti yapıyordu; dört bakan, bir başçalan." dedi. Türkiye'yi ve meselelerini bildiklerini ifade ederek, "Diyorlar ki, 'CHP devleti yönetemez.' Çok saçma bir şey. Devleti kuran parti, nasıl yönetemez? Adabımızla, bilgimizle, halk için yönetiriz, herkesin mutlu olacağı bir Türkiye için yönetiriz. Biz devleti, çocuklarımızın yatak odalarına milyon dolarla koymak için yönetmeyiz. Onun için 30'unda gideceğiz sandığa." diye konuştu. Siyasette siyasetçinin zenginleşmesi halinde halkın fakirleşeceğini, aslolanın siyasetçinin değil, halkın zenginleşmesi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Manisa'nın altın gibi bir üzümü olduğunu ancak hakkının verilmediğini söyledi: "Bu başçalan gitmiş, İran'dan üzüm getiriyor, sizin alınterinizi sömürmek için. Allah aşkına, o üzümleri kim getiriyor? Yandaşlar. Ne diyordu? 'Ben yürütme organının başıyım.' diyordu. Ben de aynı şeyi söylüyorum, sen yürütme organının başısın, neleri yürüttüğünü biz çok iyi biliyoruz."

Kemal Kılıçdaroğlu, "304 bin öğretmene söz ver" yazılı pankarta ilişkin de CHP iktidarında "atama bekleyen öğretmen" diye bir kavram olmayacağını, çocukları öğretmenlerle buluşturacakları vaadederek, "Son yaptıkları yolsuzluğun rakamını vereyim. 300 bin atama bekleyen öğretmen atansaydı, bunlara 30 yıl süreyle maaş ödeyebilirdik. Götürdükleri paranın boyutu bu, 247 milyar, eski parayla 247 katrilyon. Gemiciye mazot 1 lira, çiftçiye 5 lira. Çiftçiye sözüm var, CHP iktidarında mazot 1,5 lira olacak, nokta." dedi. CİHAN

Yorumlar