Kılıçdaroğlu: Allah'ın kelamıyla dalga geçen kişi şu anda AKP'nin vekili

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AB eski Bakanı Egemen Bağış’ın ses kaydı ile ilgili olarak “Bunların Allah’tan korkusu yok.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Allah'ın kelamıyla dalga geçen kişi şu anda AKP'nin vekili

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AB eski Bakanı Egemen Bağış’ın ses kaydı ile ilgili olarak “Bunların Allah’tan korkusu yok. Kuldan da utanmazlar bunlar. Bunu söyleyen kişi aynı zamanda rüşvetten yargılanan kişi. Allah’ın kelamıyla dalga geçen kişi, şu anda AKP’de milletvekili. Elinizi vicdanınıza koyun, herhangi bir CHP’li ilçe başkanı ağzından böyle bir ey çıksaydı ne olurdu; Türkiye’de kıyamet kopardı.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisi tarafından düzenlenen “Varlık, Birlik ve Özgürlük” mitingine katılmak üzere özel uçakla Sivas'a geldi. Nuri Demirağ Havaalanı’nda partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, buradan seçim otobüsü ile şehir merkezine geldi.

Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden Kılıçdaroğlu, Sivas’ı 4 Eylül 1919’da bağımsızlık ateşinin yakıldığı ve bağımsız bir devletin kurulması için ilk iradenin ortaya çıktığı kent olarak tanımladı.

Başbakan Erdoğan’ı Başçalan olarak ifade eden Kılıçdaoğlu, Sivas’ta miting yapan Erdoğan’ı kast ederek “Onun unvanını bütün dünya biliyor. Onun için söylüyorum sende bir parça insanlık onuru kaldıysa derhal ayrıl. Mahkemeye git aklan gel, başımın üstünde yerin var. Mahkemeye gitmez ve aklanmazsan söylediğim gibi hırsızdan Başbakan olmaz.” şeklinde konuştu.

“ALLAH’IN KELAMIYLA DALGA GEÇEN PARTİ AK PARTİ’DİR”
Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Tarihte görülmemiştir, ilk kez görüyoruz. Allah’ın kelamıyla dalga geçen parti AK Parti’dir. Duydunuz değil mi ses kayıtlarını, internete girin. Egemen Bağış var ya bunlardan birisi. ‘Bakaramı, makaramı’ diyor. ‘Her Cuma giriyorum Google’dan buluyorum, sallıyorum, sen de salla’ diyor. Şimdi ben Sivas’ın ve Sivaslıların vicdanına sesleniyorum. ‘Düne kadar bunların alnı secdede diyordunuz’ gerçeği gördünüz mü? Dini ve inançları siyasete alet ediyor bunlar. Millete gelince din iman. Bir çok şeye inanıyorlardı, Han hamam sahibi olmuşlar. O nedenle söylüyorum. Bunların Allah’tan korkusu yok. Kuldan da utanmazlar bunlar. Bunu söyleyen kişi aynı zamanda rüşvetten yargılanan kişi. Allah’ın kelamıyla dalga geçen kişi, şu anda AKP’de milletvekili. Elinizi vicdanınıza koyun, her hangi bir CHP’li ilçe başkanı ağzından böyle bir ey çıksaydı ne olurdu; Türkiye’de kıyamet kopardı.”ifadesini kullandı.

“GÜNAH İŞLEME ÖZGÜRLÜĞÜ OLUR MU?”
Bir başka milletvekilinin 17 Aralık Operasyonlarını milletin günah işleme özgürlüğünü elinden almak olarak nitelediğini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:“Bu Adalet ve Kalkınma Partisi var ya, partiye oy verenlere bir şey demiyorum. Onlara saygım var. Onları yönetenlere partinin başındaki adama söylüyorum. Kul hakkı yiyen, yetim hakkı yiyen sen. Milletin çocuğunu işsiz bırakan sen. Bunların bir de milletvekilleri vardı. O da diyordu ki 17 Aralık operasyonundan sonra bizim günah işleme özgürlüğümüzü elimizden aldılar. Böyle bir laf Allah aşkına millete söylenir mi? Günah işlemenin özgürlüğü mü olur, Allah aşkına. Hadi dese ki biz demokrasiyi savunuyoruz, özgürlüğümüzü elimizden aldılar, eyvallah. Günah işleme diye bir özgürlük yoktur. Hiçbir dinde ve inançta yoktur. CHP olduğu sürece bizde halkın partisi olduğumuz sürece ben bunların bütün kirli iplerini meydan meydan gezeceğim ve halkıma anlatacağım. Emin olun bunu yapacağım.”

“İKTİDAR ZENGİNLEŞİRKEN HALK FAKİRLEŞİR”
“Siyasetçi, iktidardayken zenginleşiyorsa halk fakirleşir. Bunların yaptığı bu. Şu soruyu sor kendine kardeşim.” diyen Kemal Kılıçdaoğlu, “Orada 2 lira iken neden burada 5 TL. Kendisi oğlu ailesi, bakanları milyon doları götürse bunun faturası halka kesilir ve tabii ki mazotun litresi 5 TL olur. Onların hayatı para üzerine. Emin olun ben anlatırken utanıp, sıkılırken, onlar çalarken utanmıyorlar, sıkılmıyorlar.”dedi.

SİVASLILARA “HARAMA ORTAK OLMAYIN” DİYE SESLENDİ

Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğu ses kayıtlarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Sivas’ın ve Sivaslıların vicdanına sesleniyorum. Dünyanın hangi ülkesinde bir başkanının oğlunun evinde 1 milyar dolar nakit para olur. Bu para haram para. Şimdi Sivaslıların vicdanına sesleniyorum. Siz Sivaslılar helale ortak olun. Harama ortak olmayın.”diye konuştu.

“NAMUSLU SAVCILAR BEKLİYORUZ”
4 Bakanın fezlekesinin Meclis'e geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:“Şimdi namuslu, yürekli, düzgün, kul hakkından yana olan, Cumhuriyet sevdalısı bir savcı bekliyoruz. Başçalan için fezleke bekliyoruz o da gelecek. İhaleye fesat karıştırmaktan, rüşvet almaktan fezleke bekliyoruz. Dünyada bir sürü örnekleri var. Aklanmak için görevinden istifa edenler var. Bu başçalan aklanmak için istifa eder mi? Aklanmak için mahkemeye başvurur mu? Biz sana başçalan diyoruz. Git mahkemeye başvur aklan. Yapabilir mi böyle bir şey? O bakanların koluna 70 milyarlık saati paralel devlet mi taktı, oğlunun evine 1 milyar dolayı paralel devlet mi koydu, 4 bakanın çocuklarının yatak odalarına kasaları paraları paralel devlet mi koydu.Bu sorulara cevap veremediği için ben ona başçalan diyorum.”

“MİT PARA TRAFİĞİNİ BAŞBAKAN’A RAPOR ETMİŞ”

MİT’in Geçtiğimiz nisan ayında para trafiğini Başbakan’a rapor ettiğini savunan CHP Genel Başkamnı Kılıçdaroğlu, “Bakınız bir tarih vereceğim çok önemli, 28 Nisan 2013 Milli İstihbarat Teşkilatı bu başçalanın önüne üç sayfalık bir rapor koyuyor, raporda diyor ki Rıza Zarrab’ın senin bakanlarınla ilişkisi var, eğer bu ortaya çıkarsa hükümet zor durumda kalabilir. 18 Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, 17 Aralık bir şey yapıyor mu? Haberi var mı ? Var haberi var. Biliyor onun için ben ona baş çalan diyorum. Balık baştan kokar, şimdi diyor ki, bakan o götürüyor. Ee ben niye götürmeyim, o da götürüyor. Banka genel müdürü ne diyor, başbakan götürüyor, bakanlar götürüyor. Ee benimde götürmem lazım, diyor. Benim günahım ne, o nereye götürüyor ayakkabı kutularının içine, oraya koyuyor milyon dolarları .” şeklinde konuştu.

“MİLLETİ BÖLÜYOR, AYRIŞTIRIYOR”

“Buradan Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygı değer yurttaşlarıma seslenmek istiyorum ben bu hükümeti eleştiriyorum sakın ola o eleştirileri üstünüze almayın, çünkü, siz kul hakkı yemiyorsunuz ben ona inanıyorum” diyen Kılıçdaroğlu, “ sözlerini şöyle tamamladı:“Ama kul hakkı yiyenleri eleştireceğiz, halka hesap vermeyenleri eleştireceğiz, ülkeyi ayrıştıranı eleştireceğiz bakınız daha geçen hafta üç çocuğumuz berkindi birisi Burak candı birisi polis arkadaşımız Ahmet’ti üçü de bizim çocuğumuzdu Allah kimseye evlat acısı vermesin biz bunu diyoruz . Üç çocuğumuz içinde Allah rahmet eylesin dedim, üç çocuğumuz içinde ailelerine baş sağlığı diledim, üç çocuğumuz içinde ailelerine yakınlarına Allah sabır versin dedim çünkü hiç kimseye Allah evlat acısı vermesin, en ağır acılardan birisidir. Ama o ne yapıyor tam tersini yapıyor, ayrıştırıyor, bölüyor, 0nbeş yaşında ki bir çocuk miting meydanlarında yuhalatılırmı Allah aşkına, Allahın rahmetine kavuşan bir çocuk nasıl yapabiliyorsunuz siz bunu, bunu yapabilen insanda vicdan olur mu, ahlak olur mu?”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra seçim otobüsü ile Nuri Demirağ Havaalanına hareket etti. Kılıçdaoğlu, buradan özel uçakla İstanbul’a geçti.
CİHAN

Yorumlar