Kılıçdaroğlu: Allah’ın kelamıyla alay eden adamı koltuğunun altında gezdiriyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kur'an-o Kerim'in ayetleriyle dalga geçen eski AB Bakanı Egemen Bağış'a tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Allah’ın kelamıyla alay eden adamı koltuğunun altında gezdiriyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kur'an-o Kerim'in ayetleriyle dalga geçen eski AB Bakanı Egemen Bağış'a tepki gösterdi. Allah’ın kelamıyla alay eden adama başbakanın bir şey söylemediğini ve koltuğunun altında gezdirdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Ayetlerimizle kitabımızla dalga geçenlere hesabını soracak mıyız? Ben buna inanıyorum. Çünkü bu milletini irfanına güveniyorum. Bu milletin vatan sevgisine, imanına güveniyorum."ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda partisi tarafından düzenlenen mitingte halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, "Sizin desteğinizle Kayseri’ye başbakan olarak geleceğim. Kayseri Anadolu kaplanlarının merkezidir. Burada emek vardır burada kul hakkı yemeyen insanlar vardır. Kayseri ve Kayserililere her zaman saygı duydum." dedi.

Yolsuzluk ve rüşvetle ilgili iddialara değinen Kılıçdaroğlu, "Sıfırla Bilal sıfırla. Biz ülkeye başçalan değil başbakan istiyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu şartları ben de, siz de biliyorsunuz. Türkiye’nin en temel sorunu siyasetin kirlenmiş olmasıdır. Siyasetçilerin halkı soymaya kalkmasıdır. Bir hükümetin devleti soymaya kalkmasıdır. Kul hakkı yiyenlerin iktidar olmasıdır. Bunları ortadan kaldırmaya hazır mıyız. 30 Mart geliyor. Sandığa gidiyoruz. Barış içinde kol kola, demokrasi içinde oyumuzu kullanıp haramilerin iktidarını yıkacağız." diye konuştu.

Gençlere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, "Aramızda çok sayıda genç var ve umudumuz sizsiniz. Ülkenin geleceği sizsiniz. Bizim gençler geleceğimizi ve ülkemizi emanet ettiğimiz gençlerdir. Başçalan size yasak getirmek istiyor. Twitter, Facebook yasağı getiriyor. Yasak bizim gençlere söker mi? Hayır sökmez. Yasak Türkiye Cumhuriyeti gençlerine söker mi? Elbette sökmez. Biz bu ülkeyi dişimizle, tırnağımızla kurduk. Çanakkale’yi unutmadık. Maraş’ı, Antep’i unutmadık. Afyon’u, 9 Eylül’ü unutmadık. İki kişi gelecek dikta rejimi kuracak. Buna izin verecek miyiz? Elbette izin vermeyeceğiz. Kim oluyor onlar?" ifadelerini kullandı.

"ONUN ÜNVANININ, HIRSIZLIĞINI KAYSERİ DEĞİL BÜTÜN DÜNYA BİLİYOR"

Ürgüplü eski Gümrük ve Tekel Bakanı Suat Hayri'ye dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Onun unvanını sadece Kayseri değil herkes biliyor. Tokyo’dan sorun. Onlarda söyleyecek. Almanya biliyor. Fransa biliyor. 'Hırsız başbakan hangi ülkede' diye sorun. Emin olun söyleyeceklerdir. Kayseri’den örnek vereceğiz. Ürgüplü Suat Hayri'nin adı yolsuzluğu bulaşıyor. İki dilekçe veriyor. Bir başbakana. Bakanlıktan ayrılmak için. İkincisi meclise veriyor. Ben bu şaibenin altında kalamam diyor. Haram lokma yemedim diyor. Yargılanacağım diyor. Kusurum var mı yok mu bakalım diyor. Dokunulmazlık kalkıyor. Yüce divanda aklanıyor. Adam dediğin böyle olur." diye konuştu.

Başbakanın kaçma düşüncesi olduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bunun yüce divana gitme, koltuktan ayrılma gibi niyeti var mı? Ama kaçma niyeti var. Başçalan başta olmak üzere bu ülkede yolsuzluk yapanlara sesleniyorum. Nereyle kaçarsan kaç seni bulup getireceğim ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını soracağım." dedi.

Kılıçdaroğlu, Kayseri miting konuşmasında Egemen Bağış’a sert tepki gösterdi. "Bu insan, Müslümanı birbirine kırdıran adam. Suriye’de öyle. Güzel dinimizi siyasete alet eden de bu adam. Egemen Bağış’ı duydunuz. Allah’ın kelamı ile alay edilir mi? Kayseri’nin vicdanına sesleniyorum. Düzgün insanlarımızın vicdanına sesleniyorum. Eğer bizim kitabımızla biri alay ederse, ona bu ülkede yer olmaması gerekir. Allah’ın kelamı ile “Bakara mı, makaramı” diye alay ediyor. “Her Cuma Googleden ayet indirip sallıyorum” diyor. Erdoğan birşey yaptı mı? Hayır. Koltuğunun altına aldı gezdiriyor. Kayseri’ye sesleniyorum. Bunu CHP’li ilçe başkanı yapsa, o zaman kıyamet kopardı. O zaman bir şey yapacağız sandığa gideceğiz. Ayetlerimizle kitabımızla dalga geçenlere hesabını verecek miyiz? Soracak mıyız? Ben buna inanıyorum. Çünkü bu milletini irfanına güveniyorum. Bu milletin vatan sevgisine, imanına güveniyorum."
CİHAN

Yorumlar