Kılıçdaroğlu: Alınan kararlarda bizim de fikrimiz sorulmalıydı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önemli kararlar alınan KHK'larla ilgili 'Bizim de görüşümüz alınmalıydı' dedi

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Alınan kararlarda bizim de fikrimiz sorulmalıydı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yapısını baştam aşağı değiştiren OHAL döneminde çıkan 3. kanun hükmünde kararnameye değinerek, "OHAL'i de aşan kararlar alınıyor, üç-dört kişi oturmuş Kanun Hükmünde Kararnamelerle devleti yeniden yapılandırmaya kalkışıyor, bu kabul edilmez" diye konuştu. "Askerin sivil otoritenin emrine girmesine biz de evet diyoruz" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, hükümetin yöntemini eleştirerek "Devlet yeniden yapılandırılıyor ama kimsenin haberi yok. Binali Bey’in bizi araması gerekirdi" dedi.

Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin ardından OHAL'in ilan edilmesiyle birlikte çıkarılmaya başlayan kanun hükmünde kararnamelere ilişkin olarak "Darbeden yararlanarak yeni bir devlet inşa etmeye kalkmak olmaz, bu fırsatçılığa girer" dedi.

Ahmet Hakan'ın Hürriyet gazetesinde yayımlanan "Kılıçdaroğlu'ndan sert çıkış! 'Üç-dört kişi oturup devleti yeniden yapılandıramaz'" başlıklı yazısı şöyle:

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu aradı. "OHAL'i de aşan kararlar alınıyor, üç-dört kişi oturmuş Kanun Hükmünde Kararnamelerle devleti yeniden yapılandırmaya kalkışıyor, bu kabul edilmez, bu olmaz" dedi. İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri:

Devlet hepimizin: Eğer bu devlet hepimizinse... Bu devletin yeniden inşa edilmesinin yeri milletin oylarıyla seçilmiş Parlamento olmalıdır. Üç-dört kişinin kimseyle konuşmadan, kimseye danışmadan devleti yeniden yapılandırması kabul edilemez.

Binali Bey aramalıydı: Devlet yeniden yapılandırılıyor ama kimsenin haberi yok. Binali Bey’in bizi araması gerekirdi. “Şu adımları atıyoruz, gerekçemiz şunlardır” demeliydi.

Darbeyi fırsat bilmek: Eğer siyasi partiler, demokrasinin vazgeçilmez parçasıysa... Siyasi partileri dışlayarak demokrasi mi olur? Darbeden yararlanarak yeni bir devlet inşa etmeye kalkmak olmaz. Bu fırsatçılığa girer. 

BAŞBAKAN BUGÜN ZİYARET EDECEK

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışları yayınlanmadan önce Başbakan Binali Yıldırım CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüşeceği zaten açıklamıştı. Görüşmenin bugün gerçekleşmesi bekleniyor. 

Yorumlar