Kılıçdaroğlu: Abbas yolcu, o da biliyor provokasyon yapıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çocuklar ve ülke için AK Parti’nin yolcu edilmesi gerektiğini belirterek “Abbas yolcu, o da biliyor provokasyon yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Abbas yolcu, o da biliyor provokasyon yapıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çocuklar ve ülke için AK Parti’nin yolcu edilmesi gerektiğini belirterek “Abbas yolcu, o da biliyor provokasyon yapıyor. İnsanları bir birine düşürmeye çalışıyor. Provokasyonlara gelmeyeceğiz.” dedi.

Mersin’in Merkez Toroslar ilçesinde partililere hitap eden Kılıçdaroğlu, Toroslara ilk defa geldiğini bir sonraki sefere başbakan olarak geleceğini kaydetti. Kalabalıktan ‘Hırsız Tayyip’ sesleri yükselmesi üzerine "Herkes onun ünvanını biliyor.” diyen Kılıçdaroğlu, “Bana tazminat davası açmış, meydanlarda ‘Hırsız Tayyip’ dendiği için. Ayakkabı kutusundan korkan bir adamdan korkulur mu? Gençlerin attığı tiwitten korkan bir adamdan korkulur mu? Afedersiniz 'adam' dedim ama ben onu adam da saymıyorum. Adam gibi adam kul hakkı yemez.
Çiftçinin, üreticinin alın terinin karşılığını verir. İnançlara saygılı olur, bayrağına saygılı olur, yurttaşlarını ayırmaz. Her inanca saygılı olur, her etnik kimliğe saygılı olur. Önce işsizlikle mücadele eder. Atanamayan öğretmen kavramını Türkiye’nin gündeminden çıkarır. O ne için çalışıyor. Çocukları için, ailesi için...” şeklinde konuştu.

30 Mart’ta bunların yolcu edilmesi için herkese görev düştüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, “Çocuklarımız için, ülkemiz için, geleceğimiz için, temiz siyaset için bunların yolcu edilmesi lazım. Abbas yolcu, o da biliyor provokasyon yapıyor. İnsanları bir birine düşürmeye çalışıyor. Provokasyonlara gelmeyeceğiz. Biz halkız, biz kardeşiz. Biz, birlikte yaşayacağız, birlikte aynı türküleri söyleyeceğiz, aynı havayı teneffüs edeceğiz. Biz ayrılmayacağız, bölünmeyeceğiz. Bir büyük Türkiye için hep beraber çalışacağız. Bu ülkede halka hesap vermeyi namusu kabul eden siyaseti getireceğiz. Bu ülkede siyasetçi zenginleşmeyecek. Önce halk zenginleşecek. Kuralın bu olması lazım.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar