Kılıçdaroğlu: 4,5 milyon doları ayakkabı kutusuna darbeciler mi koydu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın 17 Aralık'ın geçmiş darbelerden daha büyük bir darbe olduğunu söylediğini aktararak "Adam gibi soru sorduk, adam gibi cevap bekliyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: 4,5 milyon doları ayakkabı kutusuna darbeciler mi koydu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın 17 Aralık'ın geçmiş darbelerden daha büyük bir darbe olduğunu söylediğini aktararak "Adam gibi soru sorduk, adam gibi cevap bekliyoruz. 4,5 milyon doları ayakkabı kutusuna darbeciler mi koydu? Malı götüreceksin, sıkışınca darbe yapıldı diyeceksin. Senin 4 bakanın darbeci miydi?" dedi.

Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, CHP'ye katılan bazı Demokrat Partililere rozetlerini taktı. Kamyoncuların mazot fiyatları sebebiyle kazanamadıklarını belirterek eylemde olduklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, mazotun pahalı olmasını yapılan yolsuzluklara bağladı.

17 Aralık'ın artık ezberlendiğini belirten Kılıçdaroğlu, dünyada 17 Aralık'ta neler yaşandığını anlattı. "Peki bizim 17 Aralık'ta ne oldu?" diye sonar Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, hükümetinin soygunu ortaya çıktı. Devleti hükümet soydu. Hiçbir yurttaş unutmasın." dedi.

Başbakanın 17 Aralık'ın geçmiş darbelerden daha büyük bir darbe olduğunu söylediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "17 Aralık darbedir, 60, 70, 80 darbelerinden çok daha önemli bir darbedir diyor. O zaman idamlar oldu. Küçücük çocuklar yaşı büyütülüp idam edildi. Neden böyle diyor? Çünkü hortumlar kesildi. Ortada bir darbe yok. Kimse darbe yapmıyor. Adam gibi soru sorduk, adam gibi cevap bekliyoruz. 4,5 milyon doları ayakkabı kutusuna darbeciler mi koydu. Malı götüreceksin, sıkışınca darbe yapıldı diyeceksin. Senin 4 bakanın darbeci miydi? Malı götürüyor, ülkeyi soyuyor, mağdurum diyor. Yeter artık. Kabak tadı verdi bu. Hapse girdin, tamam eyvallah. Hapse girdin, senin için Anayasayı değiştirdik, seçim yaptık, milletvekili oldun, Başbakan oldun. Daha hala mağdurum." diye konuştu.

"Başbakanlık koltuğundayken şirket kurdu. Böyle bir mağduriyet mi olur?" diye soran Kılıçdaroğlu, Başbakanın maaş yetmiyor diye Shoroder'e ne kadar maaş aldığını sorduğunu ifade etti. Shoroder'in 15 bin Euro aldığını söylediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu da diyor ki ben 3 bin euro alıyorum. Mağdurum diyor. Bu haberi okuduğum gün bütçe görüşmelerinde Sayın Başbakan'ın maaşını arttırın, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı kimseye ben az alıyorum maaş demesin dedim. Sen mağdursun da 9,5 milyon emekli mağdur değil mi? Emekilere söylüyorum maaş düşük diyorsunuz, fazla bile vermişler. Mağdrum diyor, demek ki aylıklarınız daha da kesilecek. Eskiden sağlığı bedava yapacağım diyordu şimdi üç kez para kesiliyor. Mağdur olan kim? Emekli değil Erdoğan. Böyle mağduriyet mi olur? 700 bin liralık kol saati takan bakan mağdur, çocuğunun cebine para koyamayan baba mağdur değil." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar