Kılıçdaroğlu: 247 milyarla 6 tane GAP yapılır, 5 bin tane F-16 satın alınırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yolsuzluk yapılan paranın miktarının 247 milyar lira olduğunu belirterek, "Bunların burunlarından fitil fitil getireceğiz, alıp bunları halka dağıtacağız.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: 247 milyarla 6 tane GAP yapılır, 5 bin tane F-16 satın alınırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yolsuzluk yapılan paranın miktarının 247 milyar lira olduğunu belirterek, "Bunların burunlarından fitil fitil getireceğiz, alıp bunları halka dağıtacağız." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar’da halka seslenen Kılıçdaroğlu, yolsuzluklar üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve istifa eden 4 bakana yüklendi. Kılıçdaroğlu, yolsuzluk miktarının 247 milyarı bulduğunu ifade ederek, bunlarla neler yapılabileceğini anlattı. Kılıçdaroğlu, “Bunlarla, 2 milyon 831 bin işsizimiz var, resmi kayıtlıdır. Bunlara 8 yıl boyunca asgari ücret üzerinden ödeme yapılır. 300 bin atama bekleyen öğretmenimiz var. Bunlar atanırdı ayrıca onlara 30 yıl süreyle maaşları ödenirdi. Emekliler rahat değildir. Yılda emeklimize 6 tane 25'er liralık ikramiye verirdik. Güneydoğuda 6 tane GAP, 30 Marmaray yapılabilirdi. 5 bin 363 tane F-16 uçağı alınabilirdi. Tarihimizde ilk kez bir hükümetimizin bir devleti nasıl soyulduğuna şahit olduk.” şeklinde konuştu.

Yolsuzluk operasyonu sırasında Başbakan ve ailesini bir telaşın içinde gördüklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir gün paraları dağıtıyorlar ertesi gün arıyor Başbakan, ‘paraları sıfırladınız mı’ diyor? Oğlu diyor ki ‘30 milyon Euro kaldı’ diyor. Bütün işsizlere, emekliye, memura, sanayici, esnaf ve sanatkâra sesleniyorum; bir gün paraları dağıtıyorsun ertesi gün ‘30 milyon Euro kaldı diyor’, hırsızdan adam olur mu? ‘Çocuk sayısını çoğaltın’ diyordu. Meğerse malı götürmek için aile boyu kalabalık olmak gerekiyormuş, onun için diyormuş. Siz temiz bir Türkiye istiyor musunuz, hesap veren siyaset istiyor musunuz, herkesin aşı, herkesin işi olsun istiyor musunuz. Çiftçilerin ürünlerini, karşılığını alsın istiyor musunuz, işsizlik olmasın istiyor musunuz, adres belli sandığa gideceğiz. Haramilerin iktidarlarını yıkıp sandığa omuz omuza bir düğün havasında gideceğiz. Haramilerin iktidarını değil, halkın iktidarını kuracağız.”

Kılıçdaroğlu, bakanlar üzerinden hükümete yüklenerek, vatandaşlara şöyle seslendi: “Başçalan götürür de bakanlar götürmez mi? Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 28 defa 52 milyon dolar götürmüş. Kolundaki saat ve umre parası dahil değildir. Ben sakın ola ki üstünüze almayınız size söylemiyorum. Siz sandığa gittiniz ‘yolsuzluk, yoksulluğu, yasakları’ kaldıracağız dediler siz de oy verdiniz. Kim helalden yana kim haramdan yana göreceksiniz. Gerçeği gördünüz, elinizi vicdanınıza koyun, haram parayla umreye gidilir mi? İçişleri Bakanı 10 defada 10 milyon dolar götürmüş. Konuşmaları mahkeme kararıyla teslim edilen Rıza Sarraf devletin sırlarını satın almak için 4 bakanı satın almış. Vicdanınıza sesleniyorum bir kişi nasıl 4 bakanın nasıl satın alıyor? Rüşvetle satın alıyor. Böyle bir şey var mı? Bakan diyor ki ‘Sana bir şey olmaz senin önünde yatarım’ diyor. TC İçişleri Bakanı nasıl oluyor da birinin önünde yatabilir.”

Kılıçdaroğlu, Egemen Bağış’ın da 3 seferde 1,5 milyon doları götürdüğünü ileri sürerek rüşvetin çikolata kutularında gittiğini anlattı. Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Rıza Sarraf söylüyor bunları. Soyulan Türkiye ile karşı karşıyayız. Bunu istiyor musunuz? Hırsızlardan hesap sorulmasını istiyor musunuz? Yapacağınız bir şey var, ayın 30’un sandığa gideceğiz. Omuz omuza beraber, sevgi içinde hoşgörü içinde sandığa gideceğiz oyumuzu kullanacağız haramilerden hesap soracağız. Ben de hesabını soracağım. Bütün 247 milyarı alıp bütün halka, işçilere, çiftçilere dağıtacağım.” CİHAN

Yorumlar