Kılıçdaroğlu: 17 Aralık operasyonuyla 247 katrilyonluk yolsuzluk ortaya çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık'ta başlayan operasyon ile 247 katrilyonluk yolsuzluğun ortaya çıktığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: 17 Aralık operasyonuyla 247 katrilyonluk yolsuzluk ortaya çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık'ta başlayan operasyon ile 247 katrilyonluk yolsuzluğun ortaya çıktığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, 30 Mart yerel seçim programı çerçevesinde Ardahan mitingi sonrası geldiği Kars'ta belediye başkan adayı Naif Alibeyoğlu ile vatandaşları selamladı. Seçmenlerin parti otobüsünün önünü kesmesi üzerine coşkulu kalabalığa seslendi.

Yolsuzluğun faturasını açıklayan Kılıçdaroğlu, bu operasyonun Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu olduğunu ve rakamın ise 85 milyar Euro olduğunu ve Türk parasıyla bu rakamın 247 milyar lira, eski parayla ise 274 katrilyon lira olduğunu ifade etti.

'BU YOLSUZLUĞUN ÜSTÜNÜ KAPATACAK BEZ HENÜZ DAHA DÜNYADA İMAL EDİLMEDİ'

Bu parayla bütün atanamayan öğretmenlerin atanacağını, 30 yıl maaşlarının ödeneceğini, bütün çiftçilere en az 50 yıl bedava mazot verileceğini vurgulayarak yolsuzluğun büyüklüğünü aktaran Kılıçdaroğlu, "O nedenle kapatmaya çalışıyorlar. Ama bu yolsuzluğun üstünü kapatacak bez henüz daha dünyada imal edilmedi. Bu kadar büyük bir yolsuzluk." dedi.

Kılıçdaroğlu, kendileri için 'Siz iki koyun güdemezsiniz' denildiğini ifade ederek, "Ben insanları koyun yerine koymam, insan her zaman değerlidir. İnancı ve kimliğine ne olursa olsun insan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır. Herkesin bunu böyle bilmesini isterim. Kaldı ki çobanlık Peygamber mesleğidir. Peygamberimiz bu işi yaptı. Siz nasıl böyle bir şey söylersiniz? Her yurttaşımın duymasını isterim; eğer ülke bu haldeyse sebebi bunlardır." dedi.

'VALLAHİ, BİLLAHİ, KEFENİN CEBİ YOK'

Kılıçdaroğlu, "Bunlarda villa hastalığı var. Hadi birisini anladık iki, üç ve dördünü anladık. Enson Çorlu’da villaları çıktı. Ne yapacaklar bu kadar parayı? Ben zaman zaman takılırım herhalde bunlar kefenin cebi var diyorlar. Oraya yeşil dolarları koyup öbür tarafa gidecekler. Vallahi yok, billahi yok. Bu adama sesleniyorum, diyorum ki arkadaş, senin kaç lira paraya ihtiyacın varsa bana söyle vallahi kampanya açacağım. Şu milletin yakasından düş, helal süt emmiş, haram yememiş bu adam gelip bu ülkeyi yönetsin."

Ülkesini ve insanını sevdiğini, ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ben kul hakkı yemiyorum, ben kul hakkı yiyenlerden hesap soracağım. İster doğuda yaşasın, ister batıda, ister güneyde yaşasın, ister kuzeyde, 76 milyon yurttaşı bir arada barış içinde tutmaya kararlıyım."dedi.

Kılıçdaroğlu konuşması esnasında Karslıların her yer rüşvet her yer yolsuzluk sloganlarına, "Hiç endişe etmeyin burada korsan bir miting düzenlemişsiniz sizin yarın tamamınızı Silivri’ye göndereceğim. Çünkü bu seçimler çok önemli seçimlerdir. Ya bu ülkenin vatan evlatlarına oy vereceğiz. Ya da haramzade başbakanın evlatlarına oy vereceğiz"

'ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN OYUNUZU ÖYLE KULLANIN'

Mevcut iktidarın vatandaşa, 'Bize oy verin yoksulluğu önleyeceğiz, bize oy verin yasakları önleyeceğiz, bize oy verin yolsuzluğu, hırsızlığı önleyeceğiz.' diyerek oy aldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, 17 Aralık 2013 Şeb-i Arus’ta Mevlana'nın vuslat gecesinin sabahında Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen telefon görüşmesini aktararak, "Kars'ın vicdanına sesleniyorum, Türkiye'nin vicdanına sesleniyorum, hangi ülkenin Başbakan’ın oğlunun evinde 1 milyar dolar nakit para olur? Elinizi vicdanınıza koyun ve sandığa öğle gidin." dedi.

Mazotun fiyatlarına da değinen Kılıçdaroğlu, Türkiye'de mazotun 5 lira olduğunu hemen burnumuzun dibinde ki ülke Gürcistan'da ise petrol çıkarılmadığı halde 2 lira olduğunu hatırlatarak, "Bunlar malı götürdüler faturayı size kestiler. Yok efendim biz dışarıdan alıyoruz, Gürcistan'da, Fransa'da dışarıdan alıyor. Herkes dışarıdan alıyor. Ama dünyanın en pahalı mazotunu bizim çiftçiye veriyorlar. Şurası önemli o ülkelerde dürüst siyasetçiler var. Bir ülkede politikacı zenginleşir ise millet fakirleşecektir. Malı götüren siyasetçi olduğu zaman faturayı vatandaşa keser." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar