Kılıçdaroğlu: 140 karakterden korkan bir Başbakan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Twitter’a yasak getirdiler. Gençler size sesleniyorum.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: 140 karakterden korkan bir Başbakan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Twitter’a yasak getirdiler. Gençler size sesleniyorum. Kaç karakter, 140 karakterden korkan bir Başbakan yarattınız ne diyeyim ben size? O yüzden gençlere şükran borçluyum.” dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi. Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter’a getirilen yasağı eleştirdi. “Siz hiç Facebook’u kapatacağım, Twitter’a kapatacağım, baş belasıdır diyen Başbakan gördünüz mü?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de var. Bizi dünyaya rezil etti. Demokrasimiz sağlıklı işlesin diye çabalarken yasak getirdi. O yasak gençlere söktü mü? Gençlere o yüzden şükran borçluyum. Siz mücadele edersiniz.” diye konuştu.

"HANIMLAR 30 MART'TA SÜPÜRGEYİ ALIN, HARAMİLERİN İKTİDARINI SÜPÜRÜN"

30 Mart’ta yerel iktidarı alıp Haramilerin iktidarını yıkacaklarını ifade eden CHP lideri, şöyle konuştu: “Ayın 30’unda yerel iktidarı alıp, Haramilerin iktidarını yıkacağız. Böyle yaparsınız sizden patent alır, onda insan sevgisi yok. İnsan sevgisi olsa 15 yaşındaki çocuğu miting meydanlarında yuhalatmaz. Bahar güzel aylarımızdandır. Baharda hanımlar temizlik yaparlar, çocuklarımızla parklara gideriz, ağaçlar çiçek açar. Baktığımızda hayatın güzelliklerini görürüz. 30 Mart bahar günü. Hanımlar süpürgeyi alın, Haramilerin iktidarını süpürün.”

"NEREYE KAÇARSAN KAÇ GETİRİP HESABINI SORACAĞIM"

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın kaçacağını da ileri sürerek, şöyle konuştu: ”Başbakan’ın Danışmanı vardı, Amerika da ‘bunu süpürmeyin, kullanın’ demişti. Süpürmek inşallah bize nasip olacak. Yapacak mıyız. İçimizde Konya’dan gelen var mı? Allah Allah garip bir durum bu. Hepiniz İzmirli misiniz? Recep’in haline üzülüyorum. Malı götürdü kaçmaya çalışacak. İzmir’e söz nereye kaçarsa kaçsın, getireceğim ve hesabını soracağım. Kadınlara da şükran borçluyum. Siz hiç ayakkabı kutusundan korkan Başbakan gördünüz mü. Ama bizim kadınımız ayakkabı kutusunu gösterdi diye Başbakan’a gözaltına alındı. Ona da şükran borçluyum.”

"ÜNVANINI ARTIK DÜNYA BİLİYOR"

Manisa’da bir üniversite öğrencisinin çantasında ‘hırsız var' yazısının çıktığını öne süren CHP lideri, “Polislerin baskısı ile bunun altında Recep Tayyip Erdoğan yazmıyor ki diyerek kendisini savunuyor. Olsun biz seni anladık diyerek alıyorlar. Buradan sesleniyorum. Onun ünvanını 'Başçalan', onun ünvanını artık sadece Manisa, Diyarbakır, Edirne, Trakya değil bütün dünya biliyor.”

"BİZİ ELEŞTİREN İŞADAMININ KAPISINA MÜFETTİŞ GÖNDERMEYECEĞİZ"

Kemal Kılıçdaroğlu, iş dünyasına da seslendi. CHP iktidarında gerçek anlamda bir özgürlük olacağı sözünü veren Kılıçdaroğlu, “Bizi eleştiren hiçbir işadamının kapısına vergi müfettişleri göndermeyeceğiz. Çünkü bu bize yakışmaz. İşadamından biz sadece, üret, çalış, döviz getir, ihracat yap kuralını getireceğiz. Tek istediğimiz ahlaklı çalışmak. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Benim için yandaş yok, vatandaş var.” şeklinde konuştu.

"YOLSUZLUKLARIN HESABINI SORACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu’nun gündeminde yolsuzluk iddiaları da vardı. “İnkar ediyor. Adımın Kemal olduğu kadar onların doğru olduğunu biliyorum. Hiç kimse oğluna telefon edip, bakanların evinde arama yapıldığını bildirmez. Bunların tamamının hesabını soracağız. Siz oy kullanacaksınız, demokrasinin önünü açacaksınız, bizde hesabını soracağız. O nedenle sizden yetki istiyorum. Önümüzdeki süreçte demokrasi için mücadele edeceğiz.” diye konuştu.

"BİZİM DÖNEMİMİZDE HİÇ BİR BAKAN HARAM PARA İLE UMREYE GİTMEYECEK"

Türkiye’nin bir çok ülkeyle sorunlar yaşadığını da savunan Kılçdaroğlu, şöyle devam etti: “Suriye, İran, mısır, Irak’la kavgalıyız. Peki CHP iktidarında ne olacak. Yurtta barış, dünyada barış. O bize her türlü hakareti yapar. Ama benim hiç umurumda değil. Adam yerine koymuyorum ki. Adam olsa çocuğunun evinde 1 milyar dolar para tutmaz, 4 bakanın çocuklarının odalarında boyu kadar kasalar olmaz. Sözüm söz CHP iktidarlığında hiçbir bakanın kolunda 700 bin dolarlık saat olmayacak. Hiçbir bakan haram para ile umreye gitmeyecek. Hiçbir bakan halkına hesap vermekten çekinemeyecek. Sizden topladığımızı her kuruşun hesabını sizlere vereceğiz. Hükümet istifa eder mi? Etmesi için insanlara saygı duyması, kul hakkı yemekten utanması, Allah’tan korkması lazım.”

"BİR YABANCI İŞADAMI 4 BAKANI SATIN ALDI"

Kılıçdaroğlu, “17 Aralık operasyonunda bir yabancı işadamının 4 bakanı satın alması var. Reza Zarraf telefon ediyor, MİT beni takip ediyor mu diyor. Oda sana bir şey olmaz diyor, AK Parti İçişleri Bakanı bu. 18 Nisan 2013‘de Başçalan’ın önüne rapor konuldu, önlem alın dendi. Alamadı, O da yürütüyordu. O yürütürse bakan da yürütüyor. Biri ayakkabı kutusuna, biri kasaya, biri evde saklıyor. Ne kadar kaldı oğlum, diyor. Az bir şey diyor. Ne kadar diyor. 30 milyon civarında babacığım diyor. Bunun hesabını soracağız.” ifadelerini kullandı CİHAN

Yorumlar