KESK: Başbakan nefret suçu işleyen halk düşmanlarına destek veriyor

İstanbul'da Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Denizli'de çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından gösteriler düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
KESK: Başbakan nefret suçu işleyen halk düşmanlarına destek veriyor

İstanbul'da Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Denizli'de çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından gösteriler düzenlendi. Çınar Meydanı'ndaki eylemde KESK ve TMMOB üyeleri, “Ölüm Değil, Çözüm İstiyoruz” yazılı pankartlar taşıyarak, “AKP hesap verecek” sloganı attı.

Eylemde konuşan KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul, hükümetin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yıllardır sesi kısılan ve yok sayılan toplum kesimlerinin sesine kulak vermek yerine, onlara her fırsatta hakaret ettiğini öne sürdü. Yurdakul, “Başbakan, giderek sertleşen üslubu üzerinden toplumu her fırsatta germeye, kamplaştırmaya ve birbirine düşman etmeye çalışmıştır. Yıllardır ısrarla sürdürülen halkları birbirine karşı kin ve düşmanlık duyguları üzerinden tahrik ederek bölme girişimleri, son günlerde ülkenin dört bir yanında faşist saldırıları, parti binalarının taşlanmasını ve linç girişimlerini beraberinde getirmiştir.” dedi. Elvan’ın öldürenin, sadece onu hedef alarak gaz bombasını atan polislerin olmadığını iddia ederek, “Gezi direnişi sırasında, ‘Talimatı ben verdim.’, ‘Kahraman polisimiz destan yazdı.’ sözleriyle direnen halklara karşı bütün nefretini kusan, ağzını her açtığında nefret suçu işleyen, halk düşmanlarına, faşist çetelere ve tetikçilere destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Berkin Elvan, tıpkı Gezi direnişi sürecinde polis saldırısıyla hayatını kaybedenler gibi tamamen siyasi iktidarın sorumlusu olduğu devlet terörünün son kurbanı olmuştur.” diye konuştu. Eylemden sonra göstericiler olaysız şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar