Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “İş güvencesi olmayan, özgürce sendikalaşamayan, kraldan fazla kralcı yandaş yöneticiler tarafından iktidarın gazetecisi yapılmak istenen çalışan gazeteciler için 10 Ocak, mesleklerine sahip çıkma ve mücadele günü olm.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “İş güvencesi olmayan, özgürce sendikalaşamayan, kraldan fazla kralcı yandaş yöneticiler tarafından iktidarın gazetecisi yapılmak istenen çalışan gazeteciler için 10 Ocak, mesleklerine sahip çıkma ve mücadele günü olmalıdır.” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
“Bugün Çalışan Gazeteciler Günü. Ne yazık ki, bu anlamlı günü bir bayram havasında kutlayamıyoruz. Çünkü, çok sayıda gazeteci işsiz. Çalışan gazetecilerin ise iş güvenliği yok.” ifadesiyle sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, ayrıca, çalışan gazetecilerin özgürce örgütlenemediğine vurgu yaptı.

“UCU İKTİDARA DOKUNAN HABERLERİ YAZAMIYORLAR”

Kılıçdaroğlu, “Ucu iktidara dokunan haberleri yazamıyorlar. Programları yapamıyorlar. Yazmaya kalkanlar medya dünyasının değil, iktidarın medya yöneticisi olan ve kraldan çok kralcı gibi davranan sözde medya yöneticileri tarafından cezalandırılıyor. Anında haber sansürleniyor, sansür bile tatmin etmiyorsa o haber çöpe atılıyor. Köşeler kapatılıyor, ekranlar karartılıyor. Hatta iktidar tarafından künyelere bile müdahale ediliyor.
Her şeye rağmen gazetecilikten vazgeçmeyen, mesleğinin değerlerine sahip çıkan, halkın haber alması, gerçekleri öğrenmesi için çalışan, yolsuzluk, rüşvet, kara para aklama haberleri yapan, Başbakanın ‘Şuna bağla’ veya ‘20-30 gönder’ talimatını deşifre eden, zamanın egemenlerine boyun eğmeyen gazeteciler, yazarlar, bir kılıf bulunarak hapishaneye gönderiliyor.
Dışarda kalan ve gazetecilik yapmaya devam edenler ise, kazanılmış hakları ellerinden alınarak köşeye sıkıştırılıyor, insani yaşam koşullarından uzaklaştırılıyor.
Bu koşullarda bile hakkıyla mesleklerini yapmaya çalışan gazeteciler elbette günlerine sahip çıkacaklar ve gelecekte hep birlikte çalışan gazeteciler gününü kutlayacağız.” açıklamasını yaptı.

“10 OCAK, GAZETECİLERİN KAYBEDİLEN HAKLAR VE ONURLARI KORUMA GÜNÜ İLE MÜCADELE GÜNÜ OLMALI”

Ancak bugünün o gün değil olmadığını dile getiren Bılıçradoğul, Bu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü basın mensuplarının kaybedilen haklarını ve meslek onurlarını korumak için mücadele günü olmalıdır.
Çünkü, çalışan gazeteciler de çok iyi biliyor ki, özgürlüğünden, mesleki değerlerinden vazgeçen, halkın haber alma gerçekleri öğrenme hakkını savunmayan basının saygınlığı da, inandırıcılığı da olmaz.
Bu duygu ve düşüncelerle çalışan, çalıştırılmayan, hapse atılan veya işsiz ama, her koşulda meslek onurlarını koruyan tüm gazetecilere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.” görüşünü belirtti.
CİHAN

Yorumlar