Kemal Kılıçdaroğlu: TOBB’un yöneticileri korkuyorlarsa, korkmasınlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’nda protokol kurallarına uyulmamasına sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Neden TOBB'a gelince protokol kuralları uygulanmıyor? Eğer...

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu: TOBB’un yöneticileri korkuyorlarsa, korkmasınlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’nda protokol kurallarına uyulmamasına sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Neden TOBB'a gelince protokol kuralları uygulanmıyor? Eğer TOBB'un yöneticileri korkuyorlarsa, korkmasınlar bu ülkede Cumhuriyet ve demokrasi var." dedi.

Ankara'da düzenlenen TOBB Mali Genel Kurulu'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın kendisinden önce konuşarak salonu terk etmesine tepki gösterdi. Geçen yıl davet edilmediği için TOBB’un toplantısına katılamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, bu yıl katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Her devletin protokol kuralları vardır. Büyükelçi nasıl karşılanır, Cumhurbaşkanı geldiğinde ne yapılır, Cumhurbaşkanlığı yemeğinde nasıl davranılır, Genel Kurullarda devlet erkanı geldiği zaman konuşmalar hangi sıra ile yapılır protokol kuralı vardır. Şimdi ben TOBB'un değerli yöneticilerine seslenmek istiyorum; siz neden bu protokol kurallarına uymuyorsunuz? Hangi gerekçe ile uymuyorsunuz? Anayasa Mahkemesi'nde protokol kuralları uygulanır, Danıştay'da protokol kuralları uygulanır, Kutlu Doğum Haftası'nda protokol kuralları uygulanır, Mevlana'yı anma törenlerinde protokol kuralları uygulanır. Neden TOBB'a gelince protokol kuralları uygulanmıyor? Eğer TOBB'un yöneticileri korkuyorlarsa, korkmasınlar bu ülkede Cumhuriyet ve demokrasi var."

Erdoğan'ın kendi konuşmasını dinlemeden salondan ayrılmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Neden korkuyorlar, derler ki 'kusura bakma Sayın Başbakan, sizin koyduğunuz, devletin koyduğu protokol kuralları var, bu kurallara göre herkes konuşur, sıranıza göre siz de konuşacaksınız.' (Başbakan) Konuştu ve ayrıldı. Neden beni dinlemiyor cesaret edemiyor?" diye sordu.

CİHAN

Yorumlar