"Kaybetmek Binali Bey'e Pek Yakışmayacak"

Başkanlığına aday gösterilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’la ilgili olarak, “Belki canını sıkabilirim ama elini de sıkarım. Üzülerek söylüyorum: Kaybetmek Binali Bey’e pek yakışmayacak” dedi.

Google Haberlere Abone ol
"Kaybetmek Binali Bey'e Pek Yakışmayacak"

Partililer tarafından büyük sevgi gösterisiyle karşılanan Balbay, İl Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve milletvekilleriyle basın mensuplarının karşısına geçti. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Bugün partimiz için çok önemli bir gün. Sevgili milletvekilimiz, insan gibi insan Balbay’ın özgürlüğüne kavuştuğu, İzmirlilerle buluştuğu bir gün. Hem İzmir’e hem de özgürlüğe hoş geldin diyorum. Balbay’ın dediği gibi Türkiye’de yeni bir dile ihtiyaç var. Bu yanlışı yapanlar kim olursa olsun aynı yanlışı yapmamak lazım. Zindanları boşaltmak, kardeşçe, barış içinde, huzurlu bir ülkede yaşamak için yeni bir dile ihtiyaç var. CHP de bunu gerçekleştirmeye çalışıyor. Mustafa Balbay da buna yeni bir soluk getirecek. Yerel seçime giderken bizlere destek olacak. Toplumsal barışı sağlamak, yeni bir Türkiye için her zamankinden daha çok çalışmaya ihtiyaç var” diye konuştu.

'İKTİDARA GETİRELİM, İCRAATINI ELEŞTİRELİM'

Balbay ise “Ben Ankara’dayım ama İzmir’i de yakından izliyorum. CHP eleştirilmesi çok sevilen bir partidir. İnsanlar, meslektaşlarımız da CHP’yi eleştirmeyi severler. CHP eleştirilebilir. Türkiye’de iktidara getirelim sonra icraatını eleştirelim. Ben siyaseti sevdim. Bu işi iyi yapmak gerektiğine inanıyorum. Belki yeni bir dille gelişen iklim, daha güzel bir Türkiye yaratmamızda daha güzel sonuçlar doğurabilir diye inanıyorum. İç barışı, televizyonda konuşurken bunu kim yapabilir dediler. İnanarak söylüyorum: CHP. CHP, Türkiye’de üç büyük devrimi gerçekleştirmiş partidir. Kabul edilen ilk kongresi Sivas Kongresi'dir. CHP çok partili yaşama geçmeyi de sağlamıştır. Sosyal demokrasiyi söyleyebilmiş bir partidir. Şimdi sırada demokrasi ve özgürlükler devrimi var. Bunun yarasını en çok almış biri oldum. Çok az karamsarlığa düştüğüm oldu. Mahpus koşulları değişmeyecek olsa bile yaşadıklarım partime değsin dedim. Şimdi özgürüm, gönül gönüleyim. Sizlerle bu ilk buluşmamızda, bugün resmi İzmir milletvekilliğine başladığımı sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

'KAYBETMEK BİNALİ BEY'E YAKIŞMAYACAK'

Balbay son olarak AK Parti’nin İzmir adayı Bakan Yıldırım’la ilgili soruya, “Binali Yıldırım’a hayırlı olsun diyoruz. Onunla ilgili kelime oyunuyla yorum yapabilirim ama biraz alıngan oluyorlar. Belki canını sıkabilirim ama elini de sıkarım. Üzülerek söylüyorum: Kaybetmek Binali Bey’e pek yakışmayacak” diye konuştu. Balbay, İzmir’de akşam üzeri gün batımını izlemeyi de çok özlediğini dile getirdi.

Yorumlar