Katar Milli Günü’nde dostluk rüzgarı

Katar Milli Günü nedeniyle Ankara’da verilen resepsiyona iki ülke arasındaki dostluk damgasını vurdu.

Google Haberlere Abone ol
Katar Milli Günü’nde dostluk rüzgarı

Katar Milli Günü nedeniyle Ankara’da verilen resepsiyona iki ülke arasındaki dostluk damgasını vurdu. Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al Shafi, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin bölge, dünya barışı ve dostluğuna hizmet yolunda etkin bir katkı olduğunu belirtti. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Devlet Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Thani arasındaki ilişkinin iki kardeş arasındaki ilişki gibi olduğunu söyledi.

Katar Ankara Büyükelçiliği tarafından Katar Milli Günü etkinlikleri çerçevesinde bir resepsiyon verildi. Resepsiyona; AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Cumhurbaşkanı Ekonomi Danışmanı Durmuş Yılmaz, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, çeşitli ülkelerin büyükelçileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonun ev sahipliğini yapan Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al Shafi, Katar - Türk ilişkilerinin tarihi ve gelişmiş bir ilişki olduğunu ve temelinde dost iki halkın ortak çıkarlarına hizmet yattığına değindi. Ayrıca iki ülke arasındaki ilişkinin bölge ve dünya barışı ve dostluğuna hizmet yolunda etkin bir katkı olduğuna da dikkat çeken Al Shafi, “İkili ilişkiler, ekonomik ve siyasi alanda mükemmel düzeyde atılıma tanık olmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti ikili ilişkilerin güçlenmesine katkıda bulunduğu gibi, çeşitli siyasi, ekonomik, kültürel, güvenlik, enformasyon gibi alanlarda anlaşma ve protokol ile işbirliği, istişare ve eğitim mutabakat zabıtlarının imzalanmasıyla sonuçlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Resepsiyona katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise, Katar’ın Ortadoğu’nun parlayan yıldızı olan bir ülke olduğunu kaydetti. Dünya Kupası’nı düzenleyecek ilk Müslüman ülke olma açısından Katar’ın önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Bakan Bağış, ayrıca ülkenin Ortadoğu’nun bir enerji merkezi değil, bir eğitim merkezi haline geldiğine dikkat çekti. Türkiye ile ilişkisine de değinen Bağış, “Başbakan Erdoğan’ın Katar Devlet Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Thani arasındaki ilişki iki kardeş arasındaki ilişki gibidir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından iki ülkenin bayraklarının yer aldığı pasta kesildi.
CİHAN

Yorumlar