Karslılardan Bakan Yıldız'a tepki: Yolsuzluk yoksa çıksın kanıtlasınlar

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kars'ta 17 Aralık ile başlayan süreçte yargının karar vereceğini, eğer bir yolsuzluk ve her hangi bir usulsüzlük varsa bunun üstüne gideceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Karslılardan Bakan Yıldız'a tepki: Yolsuzluk yoksa çıksın kanıtlasınlar

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kars'ta 17 Aralık ile başlayan süreçte yargının karar vereceğini, eğer bir yolsuzluk ve her hangi bir usulsüzlük varsa bunun üstüne gideceklerini söyledi. Bakan Yıldız'ın açıklamasına Karslılar tepki gösterdi. Vatandaşlar, yolsuzluk yoksa çıksın kanıtlasınlar diye konuştu.

Bakan Yıldız Kars Devlet Su İşleri (DSİ) konferans salonunda partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı. Burada partililere seslenen Yıldız, 17 Aralık ile başlayan süreçte hedef alınanın Başbakanları olduğunu ileri sürdü. Bakan Taner Yıldız, "Bundan eğer bıkmış olanlar, yorulmuş olanlar varsa sandıkta oylarını kullanacaklar, tercihlerini yapacaklar. Biz de bunu o şekliyle yorumlayacağız. Bakın tekraren söylüyorum, bize en son yaptığımız seçimlerde halkımızın yüzde 50'si 'Biz AK Partiyi seviyoruz.' dedi. 'Tercihlerimizi de bu yönde kullanıyoruz.' dedi. Bir kısım vatandaşlarımız da dedi ki; ‘Biz AK Parti'ye tercihimizi kullanmıyoruz.' Yüzde 50'si dedi ki, 'Ben başka partiye oy kullanıyorum.' Baş üstüne, peki biz hizmetimizde ayrım yapabilir miyiz? Hayır. Bize oy veren vermeyen 76 milyon kardeşimize biz hizmet götürmek durumdayız." şeklinde konuştu.

Götürdükleri hizmetten istifade edenlerin bir kısmının ise kendilerine oyun oynadıklarını iddia eden Bakan Yıldız'a Kars'lılar tepki gösterdi. Salih Çavandır bir vatandaş, "Bakanımız bugün şehirdeydi. Yolsuzlukları hiçbir zaman AK Parti iktidarı belli etmedi, bundan sonra da belli edilmeyecek. Sonunu bekliyoruz." diye konuştu.

Başka bir vatandaş ise "Polisler, savcılar suçlandı ama yolsuzluklarla alakalı ne olumlu ne de olumsuz kendilerini haklı gösterecek bir dosya açıklanmadı. Bunları bekliyoruz bir vatandaş olarak. Savcıların görevden alınması iktidarın yolsuzluk yaptığını bence daha fazla kanıtlar. Görevden almalar halkın gözünde onları daha fazla yargılar. Yolsuzluk yoksa çıksın 'biz yapmadık' desinler kanıtlasınlar." açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar