Karslı: İhsanoğlu siyasete yeni bir üslup getirdi

Merkez Parti (MEP) Genel Başkanı Abdürrahim Karslı, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun siyasete yeni bir üslup getirdiğini belirterek, "İnşallah siyasiler de ondan örnek alıp devam ettirirler." dedi. Mahalli seçimlerdeki şaibe...

Google Haberlere Abone ol
Karslı: İhsanoğlu siyasete yeni bir üslup getirdi

Merkez Parti (MEP) Genel Başkanı Abdürrahim Karslı, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun siyasete yeni bir üslup getirdiğini belirterek, "İnşallah siyasiler de ondan örnek alıp devam ettirirler." dedi. Mahalli seçimlerdeki şaibe iddialarının cumhurbaşkanı seçimlerinde de sürebilir mi sorusuna Karslı, yapılanlara bakılırsa olabileceğini söyledi.

Aynı zamanda hukuk profesörü olan MEP Genel Başkanı Abdürrahim Karslı, gazetecilere yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı adaylarının üsluplarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun üslubunun çok güzel, birleştirici, kırmayıcı, nazik ama diğer iki adayınkini ise kırıcı olarak niteleyen Karslı, şöyle devam etti: "İhsanoğlu kendine hakaretamiz şeyler söylenince dahi kırmadan, incitmeden, kavli leyin ile cevap veriyor. Onu takdir etmek lazım. Her şeyde bir hayır var. Belki hocanın bu sebepten bile siyaset sahnesinde olması bizim için hayra vesile. Siyasette tenkit etmek için ille de hakarete gerek yok, sövmeye gerek yok. Bizim siyasetimizin en büyük dertlerin biri de bu, üslup çok bozuldu."

MEP Genel Başkanı, makamlardaki hitapların bile artık kabul edilemez hale geldiğini belirterek, bu tür hitapların o şahsı değil o şahsiyetin altındaki kurum ve kuruluşları tahrip ettiğini, bir an önce bunun değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi. "Bilimsel tenkitlerde kuraldır, yanlış deyip gerekçelerini söylersiniz." cümlesine dikkat çeken Abdürrahim Karslı, yanlıştır deyip bir sürü sıfatı onun arkasına eklemenin yanlış olduğunu, bunun da cehaletin emaresi olduğunu kaydetti. Karslı, bu sebepten cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun siyasete yeni bir üslup getirdiğini belirterek, diğer siyasetçilerin de bundan örnek almasını temenni etti.

"CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE ŞAİBE OLUR MU?

Merkez Parti Genel Başkanı Abdürrahim Karslı, 'mahalli seçimlerdeki şaibe iddialarının cumhurbaşkanı seçimlerinde de sürebilir mi? sorusu üzerine "Ağaç gösteren meyvesidir. Bir ağacın meyveleri sallanıyorsa kökünü kazımaya gerek yok. Bundan önce oldu mu, bundan önce matematiksel değerler sıkıntıya işaret ediyor. Deniliyor ki şu ilde milletvekili sayısını azaltıyoruz. Niye, nüfus düşmüş. Nüfus düştüğü yerde oy kullanma sayısı artıyor. Böyle bir şey olur mu? Nüfus düştüğünde oy kullananlar da artar." ifadesini kullandı.

Özellikle hükümet edenlerin canibinden Türkiye’de yeni bir ahlak türediğini söyleyen Abdürrahim Karslı, "Yani bazı şeylerde tavizkar davranmak gaye için her şey meşrudur tarzında bir ahlak türedi. Böyle bir düşünceden her şey tevellüt edebilir. Herkes muhtemel ki adam öldürebilsin. Çünkü parmağı var, tetik çekebilir diye. Ama çekebilire göre hüküm verilmez. Tedbirli olmak lazım. Hatta şüphe kime yönelikse o şüphenin ortadan kaldırılması lazım. Mesela şüphe seçimlerde hükümete yöneliktir. Tedbiri o alması lazım. Ama dünyada herkes diyor ki Ankara seçimleri için ciddi bir sıkıntı var. Hep siyasetçiler yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır derler ya. Yapılanlara bakılırsa olabilir ama inşallah olmaz diyelim." açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar