Karar sonrası MHP'den ilk tepkiler

Muhalifler tarafından yargıya taşınan MHP'nin kurutay sürecinde mahkeme, muhaliflerden yana karar verdi. Kurultay çağrısı için kayyum atanacak

Google Haberlere Abone ol
Karar sonrası MHP'den ilk tepkiler

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etti. Mahkemenin karar vermesinin ardından başkan adaylarından Sinan Ogan ve Meral Akşener meslarını Twitter üzerinden verdi. Ogan, ''Olağanüstü kurultayımız vatanımıza, milletimize, partimize ve camiamıza hayırlı olsun. Ülkücü Hareket Engellenemez'' dedi.

Eski MHP milletvekili Sinan Oğan, daha sonra düzenlediği basın toplantısında ise "Gönül isterdi ki bu karar mahkeme kararıyla alınmasın, gönül isterdi ki 548 delegemizin imzasıyla huzura getirilmiş kongre talebi Sayın Genel Başkanımızın isteğiyle, onayıyla işleme konulsun. Ama Sayın Genel Başkan bunu işleme koymadı ve bize mahkeme kapılarını gösterdi. Mahkeme bugün adaletli bir karar vermiştir." dedi.

Oğan, ofisinde düzenlediği basın toplantısında, MHP'li muhaliflerin açtığı davada Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararına ilişkin, değerlendirmelerde bulundu.

"Biraz önce Türk milliyetçiliği hareketinin önünü açacak mahkeme kararı müspet neticelenmiştir" diyen Oğan, partilere, camialarına ve ülkeye hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Kurultayın toplanması durumunda daha önce genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Oğan, "Gönül isterdi ki bu karar mahkeme kararıyla alınmasın, gönül isterdi ki 548 delegemizin imzasıyla huzura getirilmiş kongre talebi Sayın Genel Başkanımızın isteğiyle, onayıyla işleme konulsun. Ama Sayın Genel Başkan bunu işleme koymadı ve bize mahkeme kapılarını gösterdi. Mahkeme bugün adaletli bir karar vermiştir. Bu süreç içerisinde mahkememizi baskı altına alma girişimleri netice vermemiştir. Türk adaletine olan güvenimiz bir kez daha burada tecelli etmiş ve kendisini göstermiştir." diye konuştu.

AKŞENER: ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR

MHP'de bir diğer aday Meral Akşener ise mahkeme kararının ardından attığı tweette ''Adalet mülkün temelidir'' ifadelerini kullandı.

Akşener daha sonra yaptığı basın açıklamasında ise, "Bu sadece bir kongre yapma kararı değildir bu MHP'yi iktidara taşıyacak bir karardır" dedi.

MHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Meral Akşener, mahkemenin MHP'de olağanüstü kongre yapılması ile ilgili kararı, "Bu sadece bir kongre yapma kararı değildir bu MHP'yi iktidara taşıyacak bir karardır" diye niteledi. Akşener, "başbakan olacağını bu sebeple torununun biraz bekleyeceğini" söyledi.

Eski MHP Milletvekili Akşener, ofisinde yaptığı açıklamada, 548 imza veren üst kurul delegesinin, il başkanlarının ve parti tabanının talebinin mahkeme tarafından haklı görülmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

"Bu sadece bir kongre yapma kararı değildir bu MHP'yi iktidara taşıyacak bir karardır. Türk siyasetinin ve devlet yapılanmasının bugünkü iktidar eliyle darmadağın edilen devlet sisteminin tepeden tırnağa değiştirilebilmesi için verilmiş bir karardır" diyen Akşener, kendisine imza veren delegelere, il başkanlarına, "İmza veremem ama kongreyi toplamayı başarırsanız gelip orada evet oyu vereceğim" diyen üst kurul delegelerine, 13 ile yaptığı gezilerde kendisine destek olan teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

PARTİ YÖNETİMİNDEN İLK TEPKİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nin MHP'li muhaliflerin açtığı davada, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine ilişkin kararıyla ilgili "Türkiye'de üçüncü büyüklükteki bir siyasi parti üstelik Meclis'te temsil edilen bir partinin sadece bir dernekmişçesine kayyuma teslim edilmeye kalkılması aslında hayretle takip edilecek bir sonuç. Bu nedenle bu kararın doğru olduğu kanaatinde değiliz, isabetli bulmuyoruz." dedi.

Yorumlar