Karaahmetoğlu: LYS başvurusu yapamamış adaylara ek süre verilmeli

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, 30 Nisan'da sona eren Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) başvurusunu yapamamış adaylar için geçtiğimiz yıllarda ek süre tanındığını, sınav ücretini yatırdığı halde başvurusunu yapamamış...

Google Haberlere Abone ol
Karaahmetoğlu: LYS başvurusu yapamamış adaylara ek süre verilmeli

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, 30 Nisan'da sona eren Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) başvurusunu yapamamış adaylar için geçtiğimiz yıllarda ek süre tanındığını, sınav ücretini yatırdığı halde başvurusunu yapamamış çok sayıda aday olduğunu belirterek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Karaahmetoğlu, başvuru yapamayan aday sayısının önceki yıllardan daha fazla olduğunu hatırlatarak, "Üniversitelerdeki boş kontenjan sorununu da hatırlatarak ek süre tanınamaz mı?" diye sordu.

GEÇTİĞİMİZ YILLARDA EK SÜRE VERİLMİŞTİ

Karaahmetoğlu Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplamasını isteyerek bugün TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “23 Mart 2014'de yapılan 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ardından, 180 ve üzeri puan olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuru yapma hakkı elde etmiştir. 21 Nisan 2014 tarihinde başlayan LYS başvuru işlemleri ise 30 Nisan 2014 tarihinde sona ermiştir. Başvuru yapma hakkı olan birçok adayın başvuru yapmadığı ya da sınav ücretini yatırdığı halde başvuru işlemini tamamlamayan çok sayıda adayın olduğu ifade edilmektedir.” dedi.

BAKAN AVCI’YA LYS SORULARI

"Aday ve ailelerin mağdur edilmemesi için ek süre tanınabilir mi" diyen Karaahmetoğlu, Bakan Avcı'ya şu soruları yöneltti:

"2014 LYS için başvurusunu yapmış aday sayısı nedir? LYS’ ye girme hakkı olduğu halde başvurmayan aday sayısı nedir?

2014 LYS sınav ücretini yatırıp başvurusunu yapmayan aday sayısı nedir? Bu adaylar ve başvuru yapmama sebepleri tespit edilmiş midir? Başvurusunu herhangi bir sebeple tamamlayamadığı için ÖSYM’ye başvuran ve sınava kabul edilen aday bulunmakta mıdır? Sınav ücretini yatırdığı halde başvurusunu tamamlayamamış ve mazeretleri ile ÖSYM’ye başvuru yapan adaylara sınava giriş imkânı sağlanmış mıdır ya da sağlanacak mıdır?

Herhangi bir sebeple başvuru yapamayan aday sayısında önceki yıllara göre artışın sebepleri nelerdir? Önceki yıllarda adayların mağdur olmaması için süre uzatımı yoluna gidilirken, başvuru yapamayan aday sayısının daha yüksek olduğu bu yıl ek süre niçin sağlanmamıştır?

Üniversitelerimizde boş kontenjan sorunu da dikkate alınarak, 2014 LYS ücretini yatırıp sınava girme işlemini tamamlayamamış çok sayıda adayın ve ailelerinin mağdur edilmemesi için ÖSYM tarafından ek süre tanınması söz konusu olabilecek midir?" CİHAN

Yorumlar