Kaplan: Para vicdan, insanlık, adalet yapmaz; para sizi kötü yola sevk eder

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Bu devran böyle devam edecek mi sanıyorsunuz? Yazıklar olsun size. İçinizdeki hukukçulara yazıklar olsun. Para vicdan yapmaz. İnsanlık adalet yapmaz. Para sizi kötü yola sevk eder. Acele eden ecele gider....

Google Haberlere Abone ol
Kaplan: Para vicdan, insanlık, adalet yapmaz; para sizi kötü yola sevk eder

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Bu devran böyle devam edecek mi sanıyorsunuz? Yazıklar olsun size. İçinizdeki hukukçulara yazıklar olsun. Para vicdan yapmaz. İnsanlık adalet yapmaz. Para sizi kötü yola sevk eder. Acele eden ecele gider. Acele eden acele gider." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 99. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın açıldı. Birleşimi, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. Meclis Genel Kurulu'nda, Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın birinci bölümü, dün kaldığı yerden görüşülmeye başlandı.

Tasarıya tepki gösteren bir konuşma yapan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti'nin bu kanun tasarısında acele ettiğini belirterek, tepki gösterdi. AK Parti sıralarına dönen Kaplan, "Yazıklar olsun size. İçinizdeki hukukçulara yazıklar olsun." dedi.

Kaplan, şöyle dedi: "Kadın cinayetleri davalarında acele etmiyorsunuz, şimdi bu aceleniz ne sizin. Adalet duygunuz ne sizin. Adalet gündeminiz ne. Adaletinizin acelesi paraya mı gömülmüş. Paramı dininiz, imanınız. Her şeyiniz para mı. Bu ülkenin adaleti sadece para mı. Paradan başka bir şey yok mu. Basın özgürlüğünde, hukukta, demokraside, Soma'da, Şırnak'ta insanlarımız madende ölürken, neden adaletiniz acele etmedi. Neden adaletiniz sadece ihale, rantta acele edersiniz. Bu aceleniz neden. Siz bu kafayla hukuku kendi kafanıza göre götürüp, mahkemelerde kendi kafanıza göre şekillendireceğinizi mi sanıyorsunuz. Bu devran böyle devam edecek mi sanıyorsunuz. Yazıklar olsun size. İçinizdeki hukukçulara yazıklar olsun. Para her şeyi yapar demi. Para vicdan yapmaz. İnsanlık adalet yapmaz. Para sizi kötü yola sevk eder. Acele eden ecele gider. Acele eden acele gider." Kaplan'ın bu sözlerine AK Partili milletvekilleri tepki gösterdi. CİHAN

Yorumlar