Kaplan: Kocaeli’nde 65 yaş üzeri vatandaşlar halk otobüsüne binemiyor

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Kocaeli’nde 65 yaş üzeri vatandaşların kimliklerini göstermelerine rağmen, Büyükşehir Belediyesi'nin halk otobüsü firmaları ile yaptıkları sözleşmede böyle bir madde olmadığı için bu uygulamadan faydalanamadı.

Google Haberlere Abone ol
Kaplan: Kocaeli’nde 65 yaş üzeri vatandaşlar halk otobüsüne binemiyor

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Kocaeli’nde 65 yaş üzeri vatandaşların kimliklerini göstermelerine rağmen, Büyükşehir Belediyesi'nin halk otobüsü firmaları ile yaptıkları sözleşmede böyle bir madde olmadığı için bu uygulamadan faydalanamadıklarını söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Kaplan, Türkiye’nin birçok yerinde bu tip sıkıntıların yaşandığını ve bu yönde bir kanun olmasına rağmen 65 yaş üzeri vatandaşların toplu taşıma imkânlarından faydalandırılmadığını ve mağdur olduklarını belirtti. Belediyelerin halk otobüsü firmaları ile sözleşmelerini yenileyerek bu maddeyi eklemeleri gerektiğini ifade eden Mehmet Hilal Kaplan, "Kanun çok net, 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlarımız nüfus cüzdanlarını gösterdiklerinde belediyelerin sözleşme yaptıkları ulaşım araçlarına ücretsiz binebilir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ‘bana müracaat edin, ben size kart vereceğim, ücretsiz bineceksiniz ama kartın bedeli 10 lira’ diyor. Büyükşehir Belediyesi uyanıklık yapıyor, rüşvet istiyor. Cumhuriyet savcılarını ve İçişleri Bakanlığı’nı göreve davet ediyorum." diye konuştu.

Türkiye’nin en borçlu belediyesi olarak gösterilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geçen dönem 200 milyon lira reklam bedeli ödediğini, 350 bin tane tablet bilgisayarı öğrencilere dağıttığını anlatan Kaplan, Valilik ile ilgili de soru önergesi verdiğini açıkladı. CİHAN

Yorumlar