Kaplan: En büyük yolsuzluğunu gerçekleştiren iktidarla karşı karşıyayız

CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarını yapan bir iktidarla karşı karşıya olduklarını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Kaplan: En büyük yolsuzluğunu gerçekleştiren iktidarla karşı karşıyayız

CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarını yapan bir iktidarla karşı karşıya olduklarını öne sürdü. Kaplan, Milletvekili Hasan Ören, Büyükşehir Belediye başkan adayı Özgür Özel, Şehzadeler Belediye başkan adayı Semih Balaban ve Yunusemre Belediye başkan adayı Ali Arslan ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan İl Başkanı Kaplan, AK Parti iktidarının yolsuzluğunun yargıya intikal ettiğini, yargı süreci içerisinde de hakimlerin, savcıların yerlerini değiştirmek suretiyle, emniyet görevlilerini başka yerlere sürmek suretiyle bu yolsuzluğu örtmeye çalıştığını iddia etti. Kaplan, “Alınteriyle kazanılan bir paranın, helâl paranın ayakkabı kutusu içerisinde işi olmaz. Sadece bu konuda hükümet düzeyinde, bakanlıklar düzeyinde yapılan yolsuzlukların yanında, yerel yönetimde de AK Parti aynı yolsuzluk anlayışını devam ettirmektedir. O nedenle CHP, bu önümüzdeki süreçte hem AK Parti’nin yapmış olduğu yolsuzluğa ve hırsızlığa karşı mücadeleyi doruklaştıracak hem Türk halkının önüne yeni, çağdaş bir cumhuriyeti, yaşanabilir bir kent yaklaşımını, sosyal demokrat belediyecilik anlayışını ortaya koyacak bir politikayı ortaya koyacaktır.” dedi.

Milletvekili Ören ise AK Partili Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan hakkında, "kıyak imar rantı" sağladığı gerekçesiyle cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Ören, 17 Aralık’taki yolsuzluk operasyonlarının önemli bir ayağını imar yolsuzluğunun oluşturduğunu, İstanbul’dan Turgutlu’ya kadar ülkenin her tarafına yayılan imar yolsuzluklarının ortaya saçıldığını savundu. CİHAN

Yorumlar