Kanada'dan Türkiye izahatsı: Doğrudur

IŞİD'e katılmak üzere İngiltere'den Suriye'ye giden üç kıza yardım ettiği belirlenen kişinin Kanada istihbaratına çalıştığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Kanada'dan Türkiye izahatsı: Doğrudur

Ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili Megan Leslie konuya ilişkin "Haberimiz var" izahatsında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yakalandığını açıkladığı İngiltere’den IŞİD’e katılmak için ayrılan üç İngiliz kıza katkı eden insanın Kanada istihbarat elemanı bulunduğu öğrenildi.

17 Şubat’ta Suriye’ye gitmek üzere İngiltere’den Türkiye’ye gelen Shamima Begum, Amira Abase ve Kadiza Sultana’ya katkı eden şahıs belirlendi.

DOKTOR MEHMET REŞİT

Star gazetesinde yer saha habere göre; kızlar, İstanbul'da Doktor Mehmet Reşit kod isimli şahıs nedeni ile karşılandı. Kızları 18 Şubat'ta Gaziantep'e götüren Reşit, daha sonra Suriye'de Ebu Bekir kod isimli IŞİD militanına teslim etti.

Bölgedeki istihbarat kaynaklarından Mehmet Reşit kod isimli insanın Suriye uyruklu Mohammad Al Rashed isimli şahıs olduğunu belirleyen güvenlik güçleri, 28 Şubat'ta Şanlıurfa'da yapılan operasyonla bu kişiyi gözaltına aldı. 

Rashed'in kaldığı yer ve üstünde yapılan arama esnasında İstanbul'da satın tahsil edilmiş ve beraberindeki bireylere ilişkin bulunduğu düşünülen otobüs biletleri ile bir tane bilgisayar ele geçirildi. Rashed, sorgusunun arkasından 4 Mart 2015'te gönderildiği mahkeme nedeni ile tutuklandı.

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ

Haberde Mohammad Al Rashed'in ilk sorgusunda her şeyi itiraf ettiği iddia edildi:

"Kanada istihbarat servisi için çalışıyorum. Zaman süre servisin aldığı biletlerle Ürdün'e giderek Kanada Başkonsolosluğu'nda topladığım ayrıntıları ilgililerle paylaşıyorum. Son şekilde Shamina Begüm, Anira Abase ve Kadiza Sultana isimli kızları İstanbul'dan alarak Gaziantep otogarı yakınına getirerek, eleman aktarımı oluşturan şahıslarla irtibata geçtim ve Suriye'ye götürmek üzere teslim ettim. 21 Şubat 2015'te Kanada istihbarat görevlilerine bu konu ile ilgili bilgi aktardım. Tüm bunları Kanada vatandaşlığını elde etmek için yaptım."

Ayrıca Al Rashed'in nakit kaynaklarını inceleyen güvenlik güçleri enteresan bir bağlantıyla karşılaştı. Rashed'e paraların İngiltere'den geldiği saptama edildi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar