Kamalak:Kadına şiddet kanun değişikliğiyle değil zihniyet değişikliğiyle önlenir

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, her konuda olduğu gibi, kadına yönelik şiddetin çözümünün de ancak 'Önce ahlak ve maneviyat' düsturuyla mümkün olabileceğini belirterek "Kadına yönelik şiddet kanun değişikliğiyle değil zihniye.

Google Haberlere Abone ol
Kamalak:Kadına şiddet kanun değişikliğiyle değil zihniyet değişikliğiyle önlenir

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, her konuda olduğu gibi, kadına yönelik şiddetin çözümünün de ancak 'Önce ahlak ve maneviyat' düsturuyla mümkün olabileceğini belirterek "Kadına yönelik şiddet kanun değişikliğiyle değil zihniyet değişikliğiyle önlenir." dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaylısıyla bir mesaj yayınlayan Mustafa Kamalak, 8 Mart’ın İslam tarihi açısından anlamlı bir gün olduğunu hatırlatarak, insanlığın rehberi Hz. Muhammed’in (sav) Veda Hutbesi'ni 8 Mart 632 tarihinde gerçekleştirdiğini kaydetti.

    "KADINLAR ALLAH'IN EMANETİ"

    Veda Hutbesi’nde, kadın haklarına özel bir önem verdiğini vurgulayan Kamalak, kadınların, “Allah’ın emaneti” olarak tanımlandığını belirtti. Veda Hutbesi'ndeki “Siz onları Allah'ın emaneti olarak aldı¬nız. Kadınların haklarına riayet ko¬nusunda Allah'ın emirlerine yapışın, aza¬bından korunun, onların iyiliğini isteyin, durumlarının iyileşmesi için çaba sarfedin” sözlerini hatırlatan Kamalak açıklamasını cümleleriyle tamamladı: "Bizim inancımız; Cenneti dahi anaların ayakları altına sererek kadına en büyük değeri vermiştir. Elbette kadına yönelik şiddeti engelleyici tedbirler alınmalıdır. Ancak yaşadığımız süreç göstermiştir ki, ne kadar kanun değiştirirseniz değiştirin, şiddet azalmak yerine artmaktadır. Bu yüzden biz diyoruz ki; asıl olan kanunları değil, zihniyetleri değiştirmektir. Bunun yolu da önce ahlak ve maneviyat diyerek vicdanlara manevi değerleri yerleştirmektir.Toplumun temelini aile, ailenin temeli ise kadındır. Kadının ihmal edildiği, haklarının gasp edildiği, ikinci sınıf muamele gördüğü, şiddet ve ayrımcılığa maruz kaldığı bir toplumun sağlıklı gelişebilmesi mümkün değildir. Saadet Partisi olarak kadına yönelik her türlü baskı, şiddet ve ayrımcılığa karşıyız.Biz sadece kadına değil insana yönelik her türlü ayrımcılığın son bulduğu bir dünya için çalışıyoruz." CİHAN

Yorumlar