Kamalak: O zaman da saflarmış

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidar partisinin tek gündem maddesinin paralel yapılanma olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kamalak: O zaman da saflarmış

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidar partisinin tek gündem maddesinin paralel yapılanma olduğunu söyledi. Kamalak, "Şunu söylüyorlar; 'Bize kumpas kurmuşlar. Yanılmışız.' 30 yıl Milli Görüş gömleğini taşımışlardı sırtında. 'Çıkardık' dediler, 'yanıldık' dediler. Demekki o zaman da saflarmış." diye konuştu.

SP Lideri Kamalak, Sakarya'da partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Kent Meydanı'nda halka hitap eden Kamalak, Türkiye'nin ahlaken, iktisaden ve dış politikada tıkandığını söyledi. Bu nedenle Türkiye'nin yeni bir sese, yeni bir adrese ihtiyacı olduğunu kaydeden Kamalak, şöyle konuştu: "Hiç şüphesiz ki bu adres Saadet Partisi'dir. Bu ülke hepimizindir. Türkiye geniş bir ailedir. Bizler, her birimiz bu geniş bir ailenin fertleriyiz. Bizler kardeşleriz. Gelin bu güzel ülkemizi yaşanabilir hale el birliğiyle getirelim. Gelin hangi partiye mensup olursanız olun. Gelin alnı ak, başı dik, yeniden büyük Türkiye'yi Orhangazilerin, Osmangazilerin, Fatihlerin, Yavuzların Türkiye'sini yeniden inşaa edelim. Gelin İslam coğrafyasını el birliğiyle yeniden inşaa edelim."

İçişleri Bakanlığı'nın TBMM Başkanlığı'na sunduğu belgeye göre, 2009 seçimlerinden bu yana bin 792 belediye başkanı hakkında yolsuzluk ve rüşvet gibi sebeplerle soruşturma açıldığını belirten Kamalak; "Kimse alınıp gücenmesin. Kimseyi rahatsız etmek, üzmek gibi bir düşüncem kati suretle yoktur. Ama sizler gerçekleri öğrenmek istemiyormusunuz? 'Acaba hangi partilere mensup bu belediye başkanları?' diye zihninize bir soru takılmıştır. 678'i iktidar partisine mensuptur. 551'i Cumhuriyet Halk Partisi'ne mevcuttur. 263'ü Milliyetçi Hareket Partisi'ne mensuptur. 121'i de Barış ve Demokrasi Partisi'ne mensuptur. Elimdeki belge bizzat İçişleri Bakanlığı'nın TBMM Başkanlığı'na sunmuş olduğu belgedir. Tarihi de 20 Aralık 2013'dür. İşin gereğini yapın. İşin gereğini yapmak emaneti ehline vermekle olur. Emaneti ehline veriniz. Malınıza sahip çıkan bekçi arıyorsanız oyunuzu Saadet Partisi adaylarına veriniz." dedi.

İktidar partisinin tek gündem maddesinin paralel yapılanma olduğunu dile getiren Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü; "Ben diyorum ki ey iktidar sahipleri, iktidara oy vermiş kardeşlerim ne olur aldanmasınlar, gücenmesinler, alınmasınlar. Amacım onları gücendirmek değil. Ama gerçekleri de aklıselim sahibine, insaf sahibine benim aktarmam bir vatandaşlık görevi, bir kardeşilk vazifesi değilmi? Diyorum ki iktidar sahiplerine; ey iktidar sahipleri siz üç günlük hükümet değilsiniz. 12 yıldır iş başındasınız. Sizin iş başına geldiğiniz zaman eğer iddia ettiğiniz gibi bir paralel yapı söz konusu ise 12 yıldır neredeydiniz siz? Yeni mi farkettiniz? Allah aşkına. Nerdeydiniz 12 yılda? Bir kanunsuzluğun üstesinden gelmek için sizin kaç yıl iktidarda kalmanız lazım? Kaç milletvekiline ihtiyaç duyuyorsunuz? Yok eğer siz iş başına geldiğinizde böyle bir paralel yapılanma yok idiyse şu an var olduğunu iddia ettiğinize göre demekki sizin eseriniz. Yine sorumlu olan sizsiniz."

'ERBAKAN'IN YOLUNDAYIZ' DİYORLAR, AMA GİTTİKLERİ YOL ERBAKAN'IN YOLU DEĞİL

İktidarın kendilerine kumpas kurulduğunu söylediğini ifade eden SP Lideri, "Şunu söylüyorlar; 'Bize kumpas kurmuşlar. Yanılmışız.' Bu kardeşlerimiz Irak'ta küresel emperyalizme yardım ederken, orada 1,5-2 milyon müslüman katledilirken yanıldılar, safmışlar. Orada yüzbinlerce tertemiz müslüman kızının iffeti kirletilirken saflarmış, yanılmışlar. Libya'da 80 bin müslüman şehit edilirken bizim savaş gemilerimizi küresel emperyalizmin emrine verdiler. Yanılmışlar, saflarmış. 30 yıl Milli Görüş gömleğini taşımışlardı sırtında. 'Çıkardık' dediler, 'yanıldık' dediler. Demekki o zaman da saflarmış. Şimdi 'Erbakan'ın yolundayız' diyorlar. Demekki gömleği de çıkarırken yanılmışlar, saflarmış. Ama gittikleri yol Erbakan'ın yolu değil. Demekki gene saf, gene yanılıyor" şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar