Kamalak: Musul'un ardındaki sinsi plana dikkat edilmeli

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye’nin Musul konsolosluğuna yönelik menfur baskını kınadı. Bu noktada yapılması gereken ilk işin, rehin alınan vatandaşların sağ salim Türkiye’ye intikalinin sağlanması olduğunu vurgulayan...

Google Haberlere Abone ol
Kamalak: Musul'un ardındaki sinsi plana dikkat edilmeli

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye’nin Musul konsolosluğuna yönelik menfur baskını kınadı. Bu noktada yapılması gereken ilk işin, rehin alınan vatandaşların sağ salim Türkiye’ye intikalinin sağlanması olduğunu vurgulayan Kamalak, ancak bunu yaparken Türkiye’yi ateş çemberinin içine çekmek isteyen sinsi planlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. “Akıl bir işin sonunu görebilmektir.” diyen Mustafa Kamalak, şu an bölgede gelinen noktada AK Parti Hükümeti’nin son 10 yıldır uyguladığı yanlış dış politikanın büyük payı olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye’nin Musul konsolosluğuna yönelik saldırıyı yazılı açıklama ile kınadı. Kamalak, "ABD öncülüğündeki sömürgeci güçler Ortadoğu’yu hızla istikrarsızlaştırdı. Maalesef kaos ve kargaşa ortamının oluşmasında AKP iktidarının, Batı endeksli dış politikalarının da büyük katkısı olmuştur. Son 10 yılda Irak istikrarsızlaştırıldı, Suriye istikrarsızlaştırıldı, Libya istikrarsızlaştırıldı. Bugün tüm bu ülkelerde düzen yerine tam bir kargaşa hakim. Eli silahlı gruplar cirit atıyor. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Bu ortam enerji kaynaklarını ve enerji güzergahlarını kontrol etmek isteyen emperyalist odaklar tarafından bilinçli olarak oluşturuldu. Çünkü Batı, Doğu’daki bu kaostan besleniyor. AKP iktidarı da maalesef son yıllardaki dış politikalarında, İslam ülkelerine öncülük etmek yerine, Batılı ülkelerin planlarına alet olmuştur. Bu yüzden bölgemizde oluşan kaos ve kargaşa ortamının sorumlularından biri haline gelmiştir.” dedi.

Dış politikada ortaya konan yaklaşımın, Türkiye'yi gereksiz düşmanlıkların ve terörist saldırıların hedefi haline getirdiğini kaydeden Kamalak, bu noktada büyük devlet refleksine yakışır bir sağduyu ile hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Kamalak, Musul’daki konsolosluk saldırısı gibi provokatif olaylarla Türkiye’nin ateş çemberinin içine çekilmek istenebileceğini hatırlatarak, dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

ÇARE BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ

Gelinen noktada yapılacak ilk işin rehine vatandaşların sağ salim Türkiye’ye dönüşünün sağlanması olduğunu vurgulayan Kamalak, silahlı bir müdahalenin Musul'daki rehinelerin hayatlarını riske edeceği uyarısında bulundu.

Kamalak, kalıcı sonuçlar alınabilmesi için AKP Hükümeti’nin mevcut batı yanlısı dış politikadan bir an evvel vazgeçerek, hızla bölgesel işbirliğini artıracak politikalara öncelik vermesi ve bölgede istikrarın tesisi için çalışması olduğunu vurguladı.

CİHAN

Yorumlar