Kamalak ile Destici, çatı aday İhsanoğlu’nu değerlendirdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Milliyetçi Hareket Partisi’ne sunduğu cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu...

Google Haberlere Abone ol
Kamalak ile Destici, çatı aday İhsanoğlu’nu değerlendirdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Milliyetçi Hareket Partisi’ne sunduğu cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu değerlendirdi. SP lideri Kamalak, çatı adayı olarak açıklanan İhsanoğlu’nun iki partinin adayı olduğunu ve konuyu parti içerisinde değerlendireceklerini söyledi. BBP lideri Destici ise aday hakkında MHP Lideri Bahçeli’nin kendisine bir bilgilendirme yaptığını ve önümüzdeki günlerde Bahçeli ile yeni bir görüşme yaptıktan sonra konu hakkında açıklama yapacaklarını belirtti.

Saadet Partisi(SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, geçtiğimiz günlerde 9. Olağan Kongresi’nde yeniden genel başkanlığa seçilen Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’yi makamında ziyaret etti. Toplantı sırasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye cumhurbaşkanı adaylığı konunda çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu önerdiği haberini alan iki lider, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP’nin açıkladığı çatı adayın iki parti arasında yapılan görüşmeler sonucunda belirlendiğini ve kendilerine isim hakkında bilgi verilmediğini söyleyen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Öğrendiğimiz kadarıyla çatı aday değil, iki partinin adayı söz konusudur. Biz durumu yetkili organlarımızda değerlendirir, ona göre izah eder ve sizi bilgilendiririz. Milli görüş, 40 yıldan bu yana cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmeli diyordu. Zor ve güç de olsa 40 yıl sonra anlaşıldı bu. Milli Görüş’ün söylediğinin doğru olduğu. İsim bize daha önce zikredilmediğinden ve ortak bir imza ile deklare edilmediği için iki parti kendi arasında görüşüp deklare etmiş durumda. Çatı adayı değil, diye düşünüyorum. Biz Saadet Partisi olarak kendi aramızda değerlendirip görüşümüzü kamuoyuna aktarırız.” dedi.

İki partinin ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarma ihtimalinin de olmadığını kaydeden Kamalak şöyle dedi: “Anayasa’ya göre iki partinin ortak bir aday çıkarması anayasa hükmü bakımından mümkün değil. Asıl olan sonuç almaktır. 20 milletvekili değil, 30 ya da 120 milletvekili de imza verse bu şartlarda sonuç alınacak gibi gözükmüyor.”

BBP lideri Mustafa Kamalak ise, cumhurbaşkanlığı adaylığında BBP olarak yapıcı bir tavır sergileyeceklerini ve bunun için çalışacaklarını belirtti. “Tarafsız, herkesi kucaklayabilecek ve anayasal çerçevede kalacak, milliyetçi, maneviyatçı, yerli, milli, sivil ve demokrat kişiliğe sahip olması gerekir dedik.” diyen Destici, cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili bir çok parti ile görüşmeler yaptıklarını kaydetti. Destici, “Bu konuda da başta Saadet Partimiz, Demokrat Parti ile, Demokratik Sol Parti ile ve anamuhalefet liderleri Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile görüştük. Orada bir isim zikredilmemişti.” diye konuştu.

MHP lideri Bahçeli’nin kendisini arayarak İhsanoğlu hakkında bilgi verdiğini ve önümüzdeki günlerde yeni bir görüşme yapacaklarını ifade eden BBP lideri şöyle devam etti: “Ekmeleddin İhsanoğlu ismi daha önceden iç gündemimizde gündeme gelmiş, isimlerden bir tanesiydi. Bizim kendisiyle bir görüşmemiz olmadı. Diğer siyasi partilerle bir görüşmemiz olmamıştı. Bugün ilk defa gündeme geldi. Bu görüşmeleri yaptıktan sonra parti için değerlendirmemizi de Genel İstişare Kurulumuzu toplayarak biz bu konudaki kararımızı BBP olarak açıklayacağız. Daha zamanımız var. Temmuz’un 3’üne kadar süremiz var. Önümüzdeki günlerde net bir karar açıklarız.”

CİHAN

Yorumlar