Kamalak, hükümeti, milli görüşün sermayesini eşe-dosta peşkeş çekmekle suçladı

AK Parti’yi, milli gençliğin mirasını satmakla suçlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Fabrikaları kapatarak mı ekonomiyi kalkındıracaksınız, fabrikaların kapatılarak fakirliğin üstesinden gelinmesi, adaletli gelir dağılımının sağlanması.

Google Haberlere Abone ol
Kamalak, hükümeti, milli görüşün sermayesini eşe-dosta peşkeş çekmekle suçladı

AK Parti’yi, milli gençliğin mirasını satmakla suçlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Fabrikaları kapatarak mı ekonomiyi kalkındıracaksınız, fabrikaların kapatılarak fakirliğin üstesinden gelinmesi, adaletli gelir dağılımının sağlanması mümkün mü?” diye sordu.

Günümüzde belediyelerin borç batağına girdiklerini dile getiren Mustafa Kamalak, ‘‘Bin 522 belediye başkanı hakkında yolsuzluktan dava açılmış.’’ dedi. Kamalak, dava açılan belediyelerde yolsuzluk, hırsızlık, ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet gibi iddiaların söz konusu olduğunu belirtti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Partisi’nin Şanlıurfa mitingine katıldı. Topçu Meydanı'nda düzenlenen mitingde partililerine seslenen Kamalak, koalisyon hükümeti biçiminde bile iş başına geldikleri zaman 383 projeyi hayata geçirmenin mücadelesini verdiklerini söyledi.

Hükümetin özel sektöre devrettiği varlıkların Refah Partisi’nden miras kaldığını ifade eden Kamalak, “Sonradan gelenler milli görüşün sermayesini yediler. Yaptığımız fabrikaları eşe dosta peşkeş çektiler. Şanlıurfa’da çimento fabrikasını biz kurduk ama başkaları sattı. Zirai aletler fabrikasını biz kurmuştuk sonradan gelenler sattı. Et Balık Kurumu'nu biz kurduk, sonradan gelenler sattı.” ifadelerine yer verdi.

“BİN 522 BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA”

Günümüzde belediyelerin borç batağına girdiklerini dile getiren Mustafa Kamalak, ‘‘Bin 522 belediye başkanı hakkında yolsuzluktan dava açılmış.’’ dedi. Kamalak, dava açılan belediyelerde yolsuzluk, hırsızlık, ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet gibi iddiaların söz konusu olduğunu kaydetti. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile ilgili, ‘Bizim günah işleme özgürlüğümüze mani olamazsınız’ açıklamasını ise Kamalak. şöyle yorumladı: ‘‘Hırsız evinize girmiş, evi soyuyor. Siz mani olmak istiyorsunuz. Hayır diyor, benim suç işleme özgürlüğüme mani olamazsınız.’’

Saadet Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Bahçıvan ise AK Partili adayın Şanlıurfalı olmamasını eleştirdi. Bahçıvan, “Gelin oyları Urfa’nın evladına verin.” diyerek, Şanlıurfalılardan oy istedi.

Partinin Eyübiye adayı Hasan Oğul da Şanlıurfa’yı Bursalı, Maraşlı birinin yönetmesinin doğru olmadığını belirterek, Şanlıurfa’dan Maraş ve Bursa’ya tünel kazarak AK Partililerin valizlerini taşıması için imkan sağlayacaklarını söyledi. Hükümetin Mararmaray ile boğazın iki yakasını bağladığını ancak Şanlıurfa’da bir köprü yapamadıklarını kaydeden Oğul, “Boğazın iki yakasını bağladılar ama Uğurlu’ya bir köprü yapamadılar. Bugün 8 yaşındaki bir yavru can verdi. O çocukların katilleri Urfa’da kol geziyor. Lüks arabalarda geziyor. Uğurlu’da bir alt geçit yapamadılar.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar