Kamalak: Hırsızı yakalayan polisin cezalandırılması kabul edilemez durumdur

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ‘İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu’yla ilgili olarak,"Ben hükümete, Başbakan'a, İçişleri Bakanımıza ve vicdan sahibi her vatandaşımıza soruyorum; hırsızı.

Google Haberlere Abone ol
Kamalak: Hırsızı yakalayan polisin cezalandırılması kabul edilemez durumdur

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ‘İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu’yla ilgili olarak,"Ben hükümete, Başbakan'a, İçişleri Bakanımıza ve vicdan sahibi her vatandaşımıza soruyorum; hırsızı yakalayan polisin cezalandırıldığı, Türkiye’den başka nerede görülmüştür. Polisin görevi; yolsuzluğu, hırsızı, suçluyu yakalamak değil mi? Ama yazık ki hükümet, hırsızı değil de onu yakalayan polisi cezalandırma yolunda, kabul edilemez durumdur." dedi. Operasyonun cemaat tarafından yapıldığı iddialarını da ‘el insaf’ şeklinde değerlendiren Kamalak, "o ayakkabı kutularının içine o dolarları Fethullah Hoca mı koymuş? Sayın bakanın oğlunun yatak odasına, para sayma makinelerini cemaat mi yerleştirmiş?" diye sordu.

Bahçeşehir Üniversitesi’nin Bursa’da düzenlediği 'Siyaset Okulu' programına katılan SP Genel Başkanı Kamalak, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının, Türkiye tarihinde ilk hazin olay olduğunu belirten Kamalak, "Tarihimizin ilk hazin olayıdır bu, yolsuzluk ve kirlenme açısından. Kanaatimce 90 yıllık cumhuriyet tarihinin ilk olayıdır bu. Bakan çocuklarının yolsuzluğa, rüşvete karıştığı, ilk olaydır. Ama biz şaşmıyoruz, bizim şaşırtan şey; bakanın oğlunu ‘sen de dinleniyor olabilirsin, dikkat et’ diye ikaz etmesidir. AK Parti teşkilatı, dediğimiz teşkilat bir menfaat teşkilatıdır, çıkar üzerine kurulu bir teşkilattır. Bir yerde patlak verecektir bu, neticede patlak vermiştir. 'İnşallah yarınlar, çok daha iyi olur' diye düşünüyorum." diye konuştu.

EL İNSAF, DOLARLARI KUTULARA HOCAEFENDİ Mİ KOYDU?

Bir gazetecinin, "Operasyonun içeriğinden çok, kimin yaptığı üzerinde tartışmalar yapılıyor, bu konuda neler söylemek istersiniz?" sorusunu da cevaplandıran Kamalak, operasyonun kimin yaptığının belli olduğunu söyledi. Operasyonun kim tarafından yapıldığının tüm kamuoyunun takdirinde olduğunu anlatan Kamalak şunları kaydetti: "Kimin yaptığı belli, fail ortada. Gerisinde başakları olabilir ama hiç şüphesiz ki, o da zamanla açıklığa kavuşacaktır. Hiç şüphesiz, kirli işlerden para kazanmak isteyeceklerdir. 'Efendim, bunun arkasında cemaat vardır, Hocaefendi vardır' deniliyor, ben, 'el insaf' diyorum. Binde bir bile ihtimal vermiyoruz da bir an için dediğinizi doğru kabul edelim diyorum, o ayakkabı kutularının içine o dolarları Fethullah Hoca mı koymuş? Sayın bakanın oğlunun yatak odasına para sayma makinelerini cemaat mi yerleştirmiş, Hocaefendi mi koymuş. Ben soruyorum hükümete, Başbakan'a, İçişleri Bakanımıza ve vicdan sahibi her vatandaşımıza soruyorum; hırsızı yakalayan polisin cezalandırıldığı, Türkiye’den başka nerede görülmüştür. Polisin görevi; yolsuzluğu, hırsızı, suçluyu yakalamak değil mi? Ama yazık ki hükümet, hırsızı değil de onu yakalayan polisi cezalandırma yolunda, kabul edilemez durumdur." CİHAN

Yorumlar