Kamalak: 'Hırsız' diye iddia edilen kişilerin masum gösterilmesi kabul edilemez

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 'Hırsız diye iddia edilen kişiler masum, savcının emri ile onları yakalayanlar suçlu' olarak gösterilmesini, kabul edilemez bir durum olarak niteledi.

Google Haberlere Abone ol
Kamalak: 'Hırsız' diye iddia edilen kişilerin masum gösterilmesi kabul edilemez

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 'Hırsız diye iddia edilen kişiler masum, savcının emri ile onları yakalayanlar suçlu' olarak gösterilmesini, kabul edilemez bir durum olarak niteledi. Kamalak, siyasi konularda temizlenmenin en temiz yolunun yargı sürecinden geçmek olduğunu vurguladı.

Genel Başkan Mustafa Kamalak, partisinin Ankara'da düzenlediği 'İl Başkanları ve İl Müfettişleri' toplantısına katıldı. Burada partililere hitap eden Kamalak, "Siyasi konularda temizlenmenin en kestirme, en temiz yolu yargı sürecinden geçmektir. Olaylara bakıyoruz, bir kısım polislerimiz cumhuriyet savcısının emri doğrultusunda bakanların çocuklarını içeri alıyor, gözaltına alıyor. Bakan ve hükümet yetkilileri de niye bize haber vermeden çocukları içeri alıyorsun diye polisleri içeri alıyor. Bununla da yetinmiyor, yargının yolunu kesmek için adli kolluk yönetmeliğinde değişiklik yapıyor. Olacak şey değil. Sonra da feryat ediliyor, ‘komplo ile karşı karşıyayız’ deniliyor. ‘dış mihraklar harekete geçti, onların işbirlikçileri de onlarla hareket ederek hükümetimize karşı komplo kuruyor’ deniyor. Ortada böylesine bir yolsuzluk iddiası bulunduğuna göre hükümete düşen şey ‘öyle mi’ deyip, kanaatim odur ki yanındaki çocukları yolsuzlukla suçlanan bakanlara ‘arkadaşalar derhal kenara çekilin’ demesi gerekmez mi? Öyle demiş olsaydı ‘bu polislerimizi tebrik ediyorum’ deseydi bu olaylar bütünü ile komplo teorisyenlerinin aleyhine dönmez miydi? Ama öyle olmadı. Suçlu olduğu iddia edilen kişileri yakalayan polisler suçlu sayıldı peşinen, görevlerinden alındı, tabiri caizse kızağa çekildi." ifadelerini kullandı.

"KÖPEKLERİ SERBEST BIRAKMIŞLAR, TAŞLARI BAĞLAMIŞLAR FIKRASI"

Yolsuzluklara ve polislerin görevden alınmasına atıfta bulunan Kamalak, Nasrettin Hoca’nın bir fıkrasını anlattı. Kamalak, "Hoca bir gün bir komşu köyü ziyaret eder. Ancak sağdan soldan bir sürü köpek hocanın üzerine doğru saldırır. Hoca kendisini korumak amacı ile yerden taş almak ister. Mevsim kış olsa gerek ki hoca hangi taşa elini atsa taş buz tutmuş gelmiyor eline. Hayret diyor, bu ne biçim köy, köpekleri serbest bırakmışlar, taşları bağlamışlar’ diyor. ‘Hırsız diye iddia edilen kişiler masum, savcının emri ile onları yakalayanlar suçlu’, kabul edilemez bir durum. Suçluluk iddiası altında olanları yargılayacak olan mercilerin kuvvetleri, elindeki yetkiler alınıyor. ‘Bize niye haber vermeden operasyon yapıyorsun’ deniyor. Böyle şey olur mu? Kaldı bu yönetmelik, bu hükümetin 2005 yılında çıkardığı yönetmeliktir. Şimdi alelacele, derhal adli kolluk yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Başta biz olmak üzere akıl sahipleri, hukuk sahipleri dediler ki ‘bu iş olmaz, bu yönetmelik Danıştay’dan döner’ dediler. Yönetmelik Danıştay’dan döndü." şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar