Kamalak: Gerilimin yerini, akl-ı selimin almasını temenni ediyoruz

Saadet Partisi (SAADET) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 30 Mart seçimlerinin gergin ve kutuplaşmaların üzerine kurulu bir siyaset anlayışı ile yürütüldüğünü belirterek, "Temennimiz odur ki bundan sonra Türkiye normalleşsin gerilimin yerine akl-ı selim als.

Google Haberlere Abone ol
Kamalak: Gerilimin yerini, akl-ı selimin almasını temenni ediyoruz

Saadet Partisi (SAADET) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 30 Mart seçimlerinin gergin ve kutuplaşmaların üzerine kurulu bir siyaset anlayışı ile yürütüldüğünü belirterek, "Temennimiz odur ki bundan sonra Türkiye normalleşsin gerilimin yerine akl-ı selim alsın.” dedi. Kutuplaştırmadan dolayı 30 Mart seçimlerinin genel seçim havasında geçtiğini kaydeden Kamalak, "Projelerin değil kasetlerin etkin olduğu istisnai bir seçim olmuştur." diye konuştu.

Kamalak, parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek seçim sonuçlarını değerlendirdi. Kamalak, konuşmasının başında Bingöl’de öldürülen Saadet Partisi belediye başkan adayı için rahmet diledi. 30 Mart seçimlerinde sürecin gergin ve kutuplaşmaların üzerine kurulu bir siyaset anlayışı ile yürütüldüğünü belirten Kamalak, "Onlarca insanımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açmıştır. Temennimiz odur ki bundan sonra Türkiye normalleşsin gerilimin yerine aklı selim alsın.” dedi. Kamalak, “Bu seçim mali imkanlar bakımından medya yönünden haksız bir seçim olmuştur. İktidar ve anamuhalefet partileri hazineden yardımları, sahip oldukları belediyelerinin imkanlarını yoğun bir şekilde kullanırken Saadet Partisi tamamen üyelerinin imkanıyla yer almıştır. Bütün şartların aleyhimize olduğu böyle bir ortamda canla başla çalışan bütün mensuplarımızı yüretken tebrik ediyor ve kendilerine teşekkürlerimi arz ediyorum." diye ekledi.

Partisinin bu seçimlerde 8 ilçe 17 belde başkanlığını kazanarak varlığını hissettirdiğini kaydeden Kamalak, "3 ilçe 5 beldede itirazlarımız nedeniyle yeniden sayım yapılacaktır. Partimiz bu seçimlerden yüzde 2,8 oy oranı ile çıkmıştır. Bu oran son yapılan 2011 seçimleri göze alındığında ciddi bir yükselişin göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Kutuplaştırmadan dolayı 30 Mart seçimlerinin genel seçim havasında geçtiğini kaydeden Saadet Partisi Genel Başkanı, "Projelerin değil kasetlerin etkin olduğu istisnai bir seçim olmuştur.” diye kaydetti. Partilerinin bu seçimlerde yüzde 150’lik bir oy artışı gerçekleştirdiğini kaydeden Kamalak, "Elde edilen bu başarı asla küçümsenemez." dedi.

Bugüne kadar en çok darbe baskı kumpasa maruz kalmış partilerin, Milli Görüş partileri olduğunun açıkça görüldüğünü söyleyen Kamalak, "5 Milli görüş partisinden 4’ü kapatılmış yöneticileri uzun süre hapis ve siyasi yasaklara maruz kalmıştır. Saadet Partisi son 10 yılda ciddi badireler atlatmış bölünmeler yaşanmıştır. Saadet Partisi’nin bölenler bugün siyasi tarihimizden silinip gitmişlerdir. Saadet Partisi'nin çalışmaları sonucu, parti varlığını sürdürmeye devam etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Saadet Partisi’nin önümüzdeki dönemde de en önemli siyasi aktör olacağından şüphelerinin olmadığının altını çizen Kamalak, "Buna gerekçemiz bu seçimlerde elde ettiğimiz bu sonuçtur. Milli Görüş’ün üzerine beton dökeceğini iddia edenler yanılmıştır." dedi. Kamalak, şöyle devam etti: "Milli Görüş’ün atlattığı badire ve bölünmeleri görmezden gelerek alınan sonucu başarısızlıkmış gibi göstermeye çalışanlar iyi niyetten yoksundurlar. Bu bizim bazı gerçekleri görmeyeceğimiz anlamına gelmez. Alınan bu sonucu değerlendireceğiz. aArtılarımız olduğu kadar eskilerimizin de bulunduğunu tek tek inceleyeceğiz. Objektif değerlendirmeye tabi tutacağız. Milletimizle çok daha hızlı ve geniş bir şekilde kucaklaşacak stratejiler belirleyecek gereken adımları atacağız."

Sözlerine Türkiye'nin bugünden itibaren yeni bir seçim dönemine gireceğini hatırlatarak devam eden Kamalak, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri siyasal hayatımızın en önemli dönüm noktalarından biri olacaktır. İlk kez cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecektir. Bu Milli Görüş’ün 45 yıldır savunduğu bir yöntemdir. Saadet Partisi hem aldığı oy oranı hem de hitap ettiği kitle açısından cumhurbaşkanlığı seçimlerinin anahtar partilerinden birisi haline gelmiştir. Aldığımız oy oransal olarak küçük gibi görünse de Türkiye geneline oy dağılımı dikkat çekicidir. Saadet Partisi Karadeniz’de olduğu kadar Doğu Anadolu’da ve bütün Anadolu’da vardır. Bu Saadet Partisi açısından Türkiye'nin tümünü kucaklayabilecek bir potansiyelin göstergesidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Kamalak, konuşmasının ardından salonda bulunanlarla tek tek tokalaştı.
CİHAN

Yorumlar