Kamalak: "Erdoğan'ın Arkadaşları Paralel Yok Diyor"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Başbakan hariç ülkenin en yetkili ağızlarının devlette paralel yapılanmanın olmadığını belirtiyor, dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kamalak: "Erdoğan'ın Arkadaşları Paralel Yok Diyor"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Başbakan hariç ülkenin en yetkili ağızlarının devlette paralel yapılanmanın olmadığını belirttiğini, kendilerinde de bir belge olmadığı için Bakanlara itibar ettiklerini söyledi. Kamalak, sosyal medyaya düşen ve bir Bakan’ın inançla dalga geçtiği iddialarıyla ilgili de “Yüce Milletimizin inancını hafife alıyor, tahrif ediyor, tahfif ediyor. Kınıyorum, inançla oyun olmaz. Kendisi inanmıyorsa bile inananların inancına saygı duymak zorundadır. Bu insan olmanın bir gereğidir” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partisince Nevşehir merkez Lale Caddesi üzerinde düzenlenen mitingde halka hitap etti. Konuşmasında rüşvet olaylarına vurgu yapan Kamalak, ülkeyi kendilerinden sonra yönetenlerin hizmet anlamında bir şey yapmadıklarını ama zihinlere 'rüşvet alan da veren de memnundur' düşüncesini yerleştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

2009 yılındaki belediye seçimlerinden bu yana tam bin 752 belediye başkanı hakkında rüşvetten, usulsüzlükten, ihaleye fesat karıştırmaktan dolayı soruşturma açıldığını belirten Kamalak, bunun neredeyse tüm belediye başkanlarının yolsuzlukla, usulsüzlükle kirlenmiş durumda olduğunu gösterdiğini kaydetti. Skandalların üst kademelere de sıçradığını hatırlatan SP Lideri Kamalak, “Bakanlar, bakan çocukları, şunlar bunlar. Bu da yetmedi, bu milletin inancıyla oynadılar. Domuz etini kasaplık hayvan grubuna getirdiler, zinayı serbest bıraktılar, faizi dünya gerçeği olarak gördüler” diye konuştu.

Konuşmasının ardından seçim otobüsü içerisinde basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Prof. Dr. Kamalak, sosyal medyaya düşen son kasetlerden birinde bir gazeteci ile eski bir Bakan’ın konuşmasında Kur’an ile dalga geçildiği iddialarının sorulması üzerine "Yüce Milletimizin inancını hafife alıyor, tahrif ediyor, tahfif ediyor. Kınıyorum, inançla oyun olmaz. Kendisi inanmıyorsa bile inananların inancına saygı duymak zorundadır. Bu insan olmanın bir gereğidir. Hele hele Bakanlık gibi önemli bir mevkide bulunan kişilerin mutlak surette halkın inancına itibar etmek durumundadır. İslam’a inancı, saygısı olmasa bile halka hürmetinden dolayı bu kurala riayet etmek durumundadır. Bunlar öyle anlaşılıyor ki, İslam terbiyesinden yoksun oldukları gibi Batı kültüründen de mahrumdurlar. Çünkü bundan 2 bin 500 yıl önce Eflatun 'devlet adamı inanmasa bile halkın inancına saygı duymak zorundadır' diyordu” şeklinde konuştu.

'PARALEL YAPILANMAYA SADECE BAŞBAKAN İNANIYOR'

Devlette paralel yapılanmanın olduğuna inanıp inanmadığını yönelik soruya ise Kamalak şu cevabı verdi: “Paralel devlet noktasındaki soruyla ilgili olarak, sadece ben değil Sayın Başbakanımızın en yakın mesai arkadaşı, sağ kolu diyebileceğimiz Hayati Yazıcı Bey’de karşılaşmıştır. Sayın Başbakanımızın doğum yeri olan Rize’de Hayati Yazıcı Bey Bakanımıza 'Paralel bir yapılanma var mıdır' diye sordular. Sayın Bakan, 'Hayır, öyle bir şey yok, olsa olsa birkaç kişi hukuk kurallarına riayet etmemiş olabilir' dedi. İkinci olarak Gümrük ve Tekel Bakanlığı’nda paralel yapılanma olduğu yolunda basında haberler çıktı. Hayati Yazıcı Bey, bunu da şiddetle reddetti, yok öyle bir şey dedi. Bu sefer medya, 'sSyın Bakan personeline sahip çıktı' diye verdi. Devletin akil insanı diye bilinen Bülent Arınç Bey’e 'Paralel yapılanma ile ilgili açılmış bir soruşturma var mı' diye sordular. Sayın Arınç 'hayır' dedi. Benim elimde belge yok. Devletin en yetkili ağızları Başbakan hariç 'hayır' dediğine, Sayın Başbakan’da 'berat-ı zimmet asıldır' dediğine göre berat-i zimmet çerçevesinde hareket ettiğimizde, elimizde de belge olmadığı için biz Bakanların açıklamalarına itibar ediyoruz."

Yorumlar